Bundesliga

Végre pontot szerezhet a Hertha - ezt várjuk a fordulótól

A 25. fordulót rendezik a német Bundesligában a hétvégén, az aktuális kör legnagyobb meccsének a Mönchengladbach és a Bayern München csatája ígérkezik.

Az utolsó 10 kanyarra fordul rá a mezőny a német Bundesligában, a címvédő Bayern München 10 pontos előnyét kellene eltüntetnie a kihívó(k)nak. A pillanatnyi formákat elnézve azonban erre szinte semmi esélyt nem látunk, viszont a dobogóért valamint a kiesés elkerüléséért vívott harc egyre szorosabb. Lássuk, mi várhat ránk a hétvégén!

   
  1 x 2
Dortmund - Ingolstadt 1.20 6.00 12.00
Köln - Hertha 2.30 3.10 3.10
Wolfsburg - Darmstadt 1.50 4.00 6.10
Augsburg - Freiburg 2.35 3.10 3.00
Hoffenheim - Leverkusen 2.10 3.50 3.15
Bremen - Leipzig 3.45 3.45 2.00
Frankfurt - Hamburg 2.20 3.15 3.25
Mainz - Schalke 2.60 3.15 2.65
Mönchengladbach - Bayern München 7.80 4.75 1.35

A pénteki nyitómeccsen a Borussia Dortmund az Ingolstadtot fogadja, a hazaiak a 3., a vendégek a 17. helyről várják a találkozót. A fekete-sárgák a múlt héten egy magabiztos Benfica elleni győzelemmel biztosították helyüket a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között, így a hangulatra nem lehet panasz a klubnál, igaz, beárnyékolja némileg a képet, hogy Thomas Tuchel vezetőedzőnek számos sérültről le kell mondania. Rode, Götze, Reus, Bender nincs bevethető állapotban, Dembele eltiltott, és állítólag Aubameyang játéka körül is adódik némi kérdőjel. Mindezek ellenére a Dortmund számára kötelező a három pont begyűjtése, Schürrle, Gueirrero, Pulisic, Castro és Kagawa pedig össze is hozhatja ezt a BvB-nek.

Dárdaiék végre pontot szereznek idegenben?

Bár hazai pályán a Hertha a Bundesliga legjobb csapatának számít a szezonban, Dárdai Pál együttese idegenben harmatosan szerepel. A Berlin vendégben utoljára még decemberben, a Wolfsburg ellen tudott pontot szerezni, így itt lenne az ideje, hogy ezen változtasson. Az ellenfél a Köln lesz, amely a 7. a tabellán, de hat tétmérkőzés óta nem tudott nyerni. Bár a Herthában jó páran sérüléssel bajlódnak, Dárdai már lassan hozzászokhatott a nehezített pályához, abba pedig mindenképpen kapaszkodhat, hogy mióta ő dirigálja a fővárosiakat, a Köln ellen még nem szenvedtek vereséget (3-1-0). A Hertha a múlt hétvégén a Dortmund legyőzésével igazi nagyvadat ejtett, a klub körüli hangulat ismét bizakodóvá vált, így véleményünk szerint remek alkalom a szombati, hogy öt idegenben elveszített bajnoki után végre ismét ponttal távozzon a Hertha az ellenfél pályájáról.

Szelvényünk harmadik mérkőzésének a Frankfurt és a Hamburg csatáját néztük ki. Az Eintracht rendkívül mély hullámvölgybe került a tavasszal, hiszen legutolsó öt bajnokiját elbukta. E jelenség mögött elsősorban a kulcsemberek kidőlését nevezhetjük meg, ám a helyzet továbbra sem rózsás, hiszen olyan játékosok maradnak partvonalon a hazaiaknál, mint Seferovic vagy Varela, de a gólvágó Meier játékára is kevés esély mutatkozik. A Hamburg kerete szinte teljes, a gárda pedig megkezdte felzárkózását a tabellán, az utolsó két meccsen gyűjtött hat pontnak köszönhetően már "csak" osztályozós helyen áll, így a közel egy hónapja még fix kiesőnek aposztrofált kikötővárosiak újra versenyben vannak a bennmaradásért. A két együttes közös múltja totális "káosz", hol az egyik, hol a másik csapat tudott nyerni, hol pedig 0-0-kal untatták a közönséget. Ezúttal viszont mindkét csapat lépéskényszerben van: a Frankfurt véget szeretne vetni a borzalmas lejtmenetnek, míg a HSV folytatná a pontok gyűjtögetését. Ezen a találkozón véleményünk szerint őszinte focit látunk majd, és bár egyik csapat sem a látványos támadójátékáról híres, amolyan igazi bundesligás harc után mi mindkét oldalról várunk legalább egy-egy találatot.

hatharom.com
Dortmund - Ingolstadt Dortmund
Köln - Hertha Hertha vagy döntetlen
Frankfurt - Hamburg Mindkét csapat szerez gólt
@3.44

A Bajnokok Ligájából kipottyanó és nemrégiben edzőt váltó Leverkusen a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim otthonába vizitál. Bár az új seprűk jól sepernek, a sok hiányzó, valamint a Hoffenheim parádés hazai formája azt súgja, jobb inkább távol maradni ettől a meccstől. A 2. helyen álló, ám mostanában bukdácsoló Lipcse a magára találó és négy forduló óta veretlen Werder Bremenhez látogat, míg a Bayern Münchenre rangadó vár a Borussia Mönchengladbach otthonában. A bajorok sikerére 1.35-ös szorzóval fogadhatunk, ami azonban csapda is lehet, hogy Dieter Heckinggel a zöld-fehérek feljavultak, a Borussia-park pedig nem egy könnyű terep a Bayern számára sem.

2017-03-17;54
2017-03-18;54
2017-03-19;54
210225