Bajnokok Ligája

Nagyon belehúzott a Barcelona és a Real Madrid is - íme az oddsok a továbbjutókra

Megismétlődik a két évvel ezelőtti BL-döntő, míg a Real Madrid és a Bayern München három év után csap össze ismét.

Péntek délben Nyonban megtartották a Bajnokok Ligája sorsolását. A negyeddöntők során már semmilyen kiemelést, illetve területi megkötés nem volt, így papíron Real Madrid-Barcelona és Bayern München-Borussia Dortmund párharcok is születhettek. Az országon belüli csaták végül elmaradtak, ám keseregni így sincsen semmi okunk, hiszen egészen brutális párosításokat intézett el Ian Rush, a Liverpool legendája.

A BL-negyeddöntők párosításai:
Atlético Madrid (spanyol)–Leicester City (angol) (1.25 - 4.00)
Borussia Dortmund (német)–Monaco (francia) (1.53 - 2.50)
Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol) (1.66 - 2.20)
Juventus (olasz)–Barcelona (spanyol) (3.10 - 1.36)
Zárójelben az oddsok a továbbjutókra

A negyeddöntők első mérkőzéseit április 11-12-én, míg a visszavágókat 18-19-én bonyolítják le. Az elődöntőket pedig május 2-3-án és 9-10-én játsszák, míg a döntőre, a walesi Nemzeti Stadionban június 3-án, szombaton kerül sor.

A szorzók alapján messze a legkönnyebb dolga az Atlético Madridnak lehet, amely az egyetlen talpon maradt brit csapatot, a Leicester Cityt kapta. A teljesen felborult szorzók azonban messze nem tűnnek reálisnak, hiszen alighanem Sevillában is azt hitték, sétagalopp lesz a továbbjutás. Ha az angolok továbbra is ilyen hatékonyan és összeszedetten játszanak Craig Shakespeare keze alatt, bizony okozhatnak gondot a Matracosoknak is. Az idegenben kezdő City továbbjutására a 4-szeres odds csábítónak tűnik.

Mint ahogyan a Monaco 2.50-es szorzója sem rossz befektetés, látva, milyen elképesztően hatékony a franciák támadósora. A papírforma szerint hasonló két meccs várható, mint a Manchester City ellen - nem az a csapat jut majd tovább, amelyik kevesebb gólt kap, hanem amelyik többet lő, mondhatnánk viccesen. A BVB-nek ráadásul alaposan meggyűlt a baja a 2000-es években francia csapatok ellen, hiszen ebben az évezredben 3-5-4 a fekete-sárgák mérlege.

Egyik spanyol gigász sincs irigylésre méltó helyzetben, de talán a Real Madrid dolga lesz egy fokkal mégis nehezebb. A 2012-es és 2014-es elődöntőket követően a BL címvédője ezúttal a negyeddöntők során találkozik a Bayern Münchennel, megismétlődik tehát a 2001/2002-es szereposztás. Ugyanakkor a bajoroknak van okuk aggódni, hiszen utoljára a Real Madrid volt, amely le tudta őket győzni a legrangosabb kupasorozatban, ám a spanyol csapatok elleni kedvező mérlegük alapján még így is ők a favoritok. Óriási meccs lesz!

Fotó: The Financial Express

Ha van csapat, amelyet aligha kell tüzelni a negyeddöntőket megelőzően, az bizony a Juventus. A Zebrák kezében most ott a lehetőség, visszavághatnak a 2015-ös BL-döntőért, amikor is a katalánok 3-1-re diadalmaskodtak Berlinben. Az oddsok itt is kicsit egyoldalúak, persze a Barcelona viszonylag ritkán pottyan ki olasz csapat ellen a Bajnokok Ligájából - erre ebben az évezredben csupán kétszer volt példa.

Ami a végső győztesre kínált szorzókat illeti, a viszonylag kedvező(?) sorsolás okán a Barcelona maradt favorit, ráadásul a Bayern München szorzója növekedett is rendesen a Real Madrid hírére. A legnagyobb esés az Atlético Madridnál állt be, már csak hétszeres szorzón fogadhatunk Griezmannékra, míg a Dortmund maradt 11.00.

Oddsváltozások a BL-győztesre
Csapat Sorsolás előtt Sorsolást követően
Barcelona 3.75 3.50
Bayern München 3.85 4.20
Real Madrid 5.50 6.00
Juventus 8.50 11.00
Atlético Madrid 10.50 7.00
Borussia Dortmund 11.00 11.00
Monaco 17.50 19.00
Leicester 31.00 41.00