Európa Liga

Két-három párharcban maradtak már csak izgalmak?

Csütörtökön rendezik az Európa Liga nyolcaddöntőinek visszavágóit. A továbbjutó csapatokra kínált szorzók alapján a nyolc párosításból, csupán 2-3-nál várhatunk még ki-ki meccset. Persze a valóság ennél azért jóval árnyaltabb.

Górcső alá vettük a Tippmix és a Tippmixpro kínálatát az Európa Liga továbbjutóira kínált szorzók tekintetében és bizony a magyar bukik úgy vélik, a nyolcaddöntős párharcok többsége már lefutottnak tekinthető. A belga Genk-Gent párosítás továbbjutójára például szorzót sem kínálnak, miután a Genk 5-2-re nyerni tudott az első meccsen idegenben.

Miután a belga Anderlecht vendégben is nyerni tudott 1-0-ra, így a ciprusi APOEL továbbjutására nem adnak már sok esélyt a fogadóirodák. Az APOEL hét nemzetközi kupameccset vívott meg idegenben a szezonban, és csupán egyszer, az Olimpiakosz ellen tudott nyerni (1-0), igaz, hasonló eredmény most hosszabbítást érne a vendégeknek.

APOEL Nicosia - Anderlecht 0-1
APOEL 7.30
Anderlecht 1,06

A Manchester United az oroszországi 1-1 után egyértelmű favoritja a negyeddöntős szereplésnek, José Mourinho ráadásul rámutatott, hogy az EL-megnyerése BL-indulást ér, ami elnézve a Premier League sűrű élmezőnyét, nem elhanyagolható tényező. Az oroszoknál három alapember is hiányzik majd, nagy meglepetés lenne, ha kiejtenék a Vörös Ördögöket.

Rosztov - Manchester Utd. 1-1
Rosztov 7,30
Man. United 1,06

Az egyik legnyitottabb párharc a Köbenhavn és az Ajax csatája. Az első meccset 2-1-re a dánok nyerték, ám a visszavágót Amszterdamban, közel 50 ezer ember előtt játsszák le. A hollandoknak már egy 1-0-s győzelem is elegendő lehet az üdvösséghez, de a három esélyben kínált szorzójuknál magasabb a továbbjutásukra kínált odds. (1.75 vs 1.95).

Köbenhavn - Ajax 2-1
Köbenhavn 1,75
Ajax 1,95

A Celta - Krasznodar párharcban szintén a hátrányba lévő csapat lesz a pályaválasztó, és szintén 2-1-gyel zárult az odavágó, a továbbjutókra kínált szorzók között mégis hatalmas az eltérés. Az oroszok negyeddöntője közel háromszoros haszonnal kecsegtet, pedig ebben a sorozatban olyan csapatokat sikerült odahaza legyűrniük, mint a Fenerbahce vagy a Nice.

Celta Vigo - FK Krasznodar 2-1
Celta Vigo 1,37
Krasznodar 2,85

A nap leginkább várt mérkőzése a Roma-Lyon ütközet. Az első meccsen kisebb meglepetésre a franciák kétgólos előnyt építettek fel, amit az olasz fővárosban meg is tarthatnak. A bukik szerint legalábbis több esélyük van erre, mint nem. A találkozót majd Kassai Viktor vezeti, paprikás hangulatra számíthat a magyar spori.

Lyon - Roma 4-2
Lyon 1,42
Roma 2,65

A német házi rangadón a várakozásoknak megfelelően a végletekig kiélezett csata várható. Az első találkozón kialakult 1-1 pontosan ezt mutatja, ebben a párharcban semmi nem dőlt el, viszont a Mönchengladbach annyiban mindenképp lépéselőnyben van a Schalkéval szemben, hogy otthon játszhatja a visszavágót. A Schalke 2006 óta 9 meccset bukott el és csak egyet nyert meg a Borussia-Parkban.

Schalke - Mönchengladbach 1-1
Schalke 2,35
Mönchengladbach 1,52

A török-görög csatában sem dőlt el az első meccsen semmi, hiszen Pireuszban 1-1-re végeztek a felek. Isztambulban egyértelműen a Besiktasnak áll a zászló, de aki a törökök továbbjutásában bízik, annak inkább ajánljuk a sima hazai győzelmet 1.60-as szorzóért, mintsem a 1.27-es továbbjutós szorzót.

Olympiakosz - Besiktas 1-1
Olympiakosz 3,40
Besiktas 1,27
2017-03-16;73