Bajnokok Ligája

Most már Guardiola is tudja, lövésből lesz a gól - kiesett a City

A Monaco példát mutatott küzdésből és bátor játékból, így megérdemelten ütötte ki Guardiola Manchesterét.

A Monaco-Manchester City mérkőzés rögtön egy rossz hírrel kezdődött a hazaiak számára, hiszen Radamel Falcao nem tudta vállalni a játékot, így a Germain-Mbappe csatárduóval kellett ledolgozni a kétgólos hátrányt. A vendégeknél egy ék, Sergio Agüero rohamozta Subasic ketrecét.

Ez azonban nemigen szegte kedvét a hazaiaknak, azonnal hatalmas elánnal kezdték rohamozni a Monaco kapuját, melynek először egy kihagyott ziccer, majd végül gól lett az eredménye. Mindkét tett elkövetője a "szupertehetségnek" kikiáltott Mbappe volt. Kevesebb, mint 8 perc alatt ledolgozta tehát a hátránya felét a hercegség csapata és lassan Guardiola alakulatának is meg kellett érkeznie a meccsbe.

Az ébredés azonban váratott magára, olyannyira, hogy a Monaco előbb szerezte meg második gólját, minthogy a City egyáltalán megpróbált volna először kapura lőni. A 30. percben Mendy passzát Fabinho vágta a kapu közepébe és fél óra elteltével máris a Monaco állt továbbjutásra.

A második félidőre ki kellett valamit találnia Pep Guardiolának, hiszen a City támadójátéka nemhogy kevés volt, kvázi nem is létezett. A fordulás után az angolok természetesen magasabb fokozatba is kapcsoltak, ám az első kapuralövésük így is csak a 65. percben érkezett. A Monaco azonban a kedvező állást túlságosan visszaállt védelemmel próbálta megőrizni, és sejthető volt, hogy ennek meglesz az eredménye: a 71. percben Sane szerzett gólt, miután Subasic rossz helyre ütött egy labdát.

Ám a Monacót nem abból a fából faragták, mint amely könnyedén megadja magát, egy szabadrúgást követően a következő mérkőzésről eltiltott Bakayoko bólintott Caballero kapujába, így tehát a párperces adok-kapok vége megint az lett, hogy a Citynek lett igazán sürgős.

De Agüeróék nem kaptak még egy olyan óriási ajándékot, mint az első góljuknál, helyzetük is alig volt 3-1-et követően, így az utolsó percekben sem nehezült különösebb nyomás a Monaco kapujára. Az összesítés tehát 6-6, idegenben lőtt több góllal továbbjutott a Monaco a Manchester Cityvel szemben. És bizony nyugodt szívvel jelenthető ki, hogy a "kiscsapat" sikere teljesen megérdemelt, a Monaco az Etihad Stadionban is bátor, offenzív futballt játszott, hazai pályán pedig legjobb támadójuk nélkül is képesek voltak három gólt rúgni a Manchester Citynek. Amelyik együttes pedig hazai pályán egy parádés fordítással öt gólt lő 90 perc alatt, majd idegenben 64 percig meg sem próbál kapura lőni, annak nincs is helye a negyeddöntőben.

Fotó: Twitter

A várakozásoknak megfelelően alakult mind az Atlético, mind pedig a Leverkusen kezdője, az egyik oldalon Griezmann-Correa, a másikon pedig Chicharito-Volland duó feladata volt a gólszerzés.

Mindkét fél számára bőségesen akadtak helyzetek az első játékrészben, a Matracosok gólt, gólokat szerezhettek volna, ám az utolsó passzokba rendszerint hiba csúszott. Persze nem is volt miért rohanniuk Griezmannéknak, a németek három gólra voltak a továbbjutástól. A 90 során végül meglepetésre nem láthattunk gólt, így a spanyolok 4-2-es összesítéssel jutottak a legjobb nyolc közé.

Íme az ok, hogy miért nem tudott gólt szerezni a Leverkusen

2017-03-15;42