Bajnokok Ligája

Miért ne nyerhetne kettővel Európa leggólerősebb csapata?

  • MVB80

Kétgólos hátrányból kezdi a visszavágót a Monaco a Manchester City ellen, de közel sem reménytelen a franciák helyzete.

A Leicester bravúrja után adódik a kérdés, képes-e hasonlóra a Monaco, amely gyönyörű focit mutatott be a Manchester City elleni első meccsen, de ezzel egyben bajba is hozta magát, mert akkor is rohamozott, amikor már az eredményt kellett volna védenie.

1x2    
Monaco Döntetlen Manchester City
2.50 3.60 2.50

A nagyhercegség csapata így kétgólos hátrányból indul neki a második felvonásnak, de a reményeit táplálhatja, hogy a szezonban eddig 123 gólt szerzett, erre Európában egyetlen más klub sem volt képes.

Az első meccsen egy tizenegyest kihagyó, de így így is két gót szerző - a másodiknál egészen szenzációsan emelte át a kapust - Falcao csípősérüléssel bajlódott, de van egy olyan érzésünk, hogy nem fogja kihagyni a visszavágót.

David Silva (jobbra) sokat tehet érte, hogy ne kerüljön padlóra a City

A lengyel védő, Glik viszont eltiltás miatt biztosan nem játszhat, ahogy a sérült Carillo sem. Guardiola, a Manchester edzője azt nyilatkozta, úgy érzi, ha nem szereznek gólt, akkor ki fognak esni, és a Monacót a világ legjobban támadó csapatának nevezte.

A francia csapatnál a visszavágó közeledtével egyre többet emlegetik a Real Madrid elleni 2004-es negyeddöntőt, amikor a Bernabéuban elszenvedett 4-2-es vereség után otthon Giuly és a korábbi realos Morientes vezérletével 3-1-re győzött a Monaco a Figóval, Raúllal, Zidane-nal, Ronaldóval felálló galaktikusok ellen.

Falcao mellett a mindössze 18 éves Kylian Mbappe lehet a hazaiak legnagyobb reménye, aki az első meccsen volt először kezdő a BL-ben, és egyből gólt szerzett. A bajnokságban viszont már tíz gólnál jár, így a Ligue 1 góllövőlistáján is előkelő helyen áll.

Ha eddig a Monaco támadópotenciálját dicsértük, akkor muszáj megemlíteni, hogy a Manchester City zsinórban hat idegenbeli meccset hozott le kapott gól nélkül. A korábbi nemzetközi párharcokban tízszer fordult elő, hogy a második meccset egy csapat 5-3-as hátrányból kezdte, négyszer sikerült továbbjutnia, hatszor viszont nem.

A City ebben a BL-idényben még nem tudott nyerni vendégként, Glasgow-ban 3-3-at, Mönchengladbachban 1-1-et játszott, Barcelonában viszont kikapott 4-0-ra. Ami viszont jó jel lehet, hogy a manchesteriek tavaly is kiejtettek egy francia csapatot, akkor a PSG ellen 3-2-es összesítéssel mentek tovább a negyeddöntőben.

Hogy nekünk milyen tippünk van a meccsre? Itt elolvashatod.

[2422874] 2017-03-15 20:45:00 Monaco - Manchester Cityx;
2017-03-14;42
2017-03-15;42