Bajnokok Ligája

Újrajátszásra semmi esély, de a PSG azért még piszkálja az UEFA-t

  • MVB80

Hivatalos panaszt nyújtott be a PSG az UEFA-nál a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntőn tapasztalt játékvezetés miatt.

Nálunk is nagyon jól ment az a hír, amely arról szólt, hogy Luis Melendo nevű spanyol szurkoló petíciót indított, amelynek az volt a célja, hogy a bírói hibák miatt játsszák újra a Barcelona-PSG BL-nyolcaddöntő visszavágóját.

Hétfőn már a 200 ezer aláírást is túllépte a petíció, ami persze önmagában nem jelent semmit, mert ha ez a módszer működne, akkor minden kiesett csapat drukkerei ezzel próbálkoznának.

A PSG számára tehát nincs visszaút, de a csapat vezetői ennek ellenére hivatalos panaszt nyújtottak be a játékvezetés miatt, kiemelve a meccs vitatott ítéleteit.

Ez a seb még jó sokáig nem fog behegedni

A párizsiak beadványában olyan esetek szerepelnek, mint Javier Mascherano kezezése Julian Draxler beadása után, a már sárga lapos Gerard Piqué mezhúzása Edinson Cavanival szemben, amiért nem járt semmi, Neymar büntetőt érő mutatványa, amikor átesett az elcsúszott Thomas Meunier-n, a brazil csúnya szabálytalansága Marquinhosszal szemben, Luis Suárez két műesése, amiből a második tizenegyest ért, valamint Mascherano gyanús becsúszása, amivel megakadályozta Ángel Di María nagy ziccerét.

Bár az újrajátszásra semmi esély, azért már az is sokatmondó, hogy a meccs után az a hír látott napvilágot, hogy a barcelonai találkozón közreműködő Deniz Aytekin ebben a szezonban nem kap több feladatot a BL-ben.

A PSG vezetése azt mondta, a mostani beadvány leginkább azt a célt szolgálja, hogy az őt ért sérelem miatt a klub hallassa a hangját, és megpróbáljon kivívni magának némi tiszteletet az európai nagykutyák között. Őszig várnunk kell, hogy megtudjuk, lett-e ennek a levélnek bármilyen hatása.

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?
   
Barcelona 3.70
Bayern München 4.00
Real Madrid 5.50
Juventus 9.00
Atlético Madrid 10.75
Dortmund 11.00