Bajnokok Ligája

A Portónál úgy érzik, a három százalék esély is esély

  • MVB80

A Juventus kétgólos előnnyel várhatja a Porto elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóját, ráadásul hazai pályán játszhat, ahol brutálisan erős.

Barcelona-szintű csodára lenne szüksége a Portónak ahhoz, hogy kiharcolja a továbbjutást, miután az első meccsen kétgólos hátrányt szedett össze a Juventus ellen.

Az olaszok a bajnokságban zsinórban 31 győzelemnél tartanak hazai pályán, ami szédületes teljesítmény, bár az előző fordulóban egy erősen vitatott tizenegyes is kellett ahhoz, hogy a Milan ellen ne szakadjon meg a sorozat.

1x2    
Juventus Döntetlen Porto
1.60 3.60 5.60

Massimiliano Allegri csapata jó úton halad afelé, hogy egymás után harmadik évében is zsebre vágja a bajnoki címet és az olasz kupát is, úgyhogy most már a nemzetközi porondon kellene valami igazán nagyot gurítani, mivel 1996 óta csak két elvesztett BL-döntő jött össze.

Allegri egyébként a Juve-szurkolókkal ellentétben még nem ott tart, hogy kit lenne jó kapni a nyolc között, hanem még óvatoskodva felhívta a figyelmet arra, hogy van egy befejezetlen feladatuk, és nem kellene úgy járniuk, mint a Romának, amely a nyáron 3-0-ra kapott ki otthon a BL-selejtező visszavágóján a Portótól.

A Juventusban csak Sturaro nem bevethető, illetve Chiellini kérdőjeles, az viszont biztosnak tűnik, hogy Marchisio lesz az egyik középpályás, mellette pedig Pjanic vagy Khedira lehet a társ.

Dybala már arról beszélt, hogy a Juventus képes megnyerni a BL-t

A Porto a hétvégén az Arouca ellen olyan eredményt ért el, ami kedd este továbbjutást érne, de a portugál bajnokság 13. helyezettje elleni 4-0 azért nem feltétlenül mérvadó a Juventus ellen készülve.

Az UEFA honlapja szerint a nemzetközi kupákban eddig 339 alkalommal született olyan eredmény, hogy az egyik csapat az első meccsen 2-0-s előnyt szerzett, és csak kilencszer fordult elő, hogy ezek után hazai pályán elbukta a visszavágót.

Vagyis a párharcok 2,7 százalékában sikerült fordítani, ezért is mondtuk, hogy csodaszámba menne a Porto továbbjutása.

A portugálok edzője, Espírito Santo persze azt húzta elő a kalapból, amit mondani kell ilyenkor, miszerint a feladatuk nagyon nehéz, de közel sem lehetetlen, és ő is visszautalt a Roma elleni párharcra, hozzátéve, hogy már jobb csapat a Porto, mint amilyen akkor volt.

Ami tény, a Porto öt meccs óta veretlen idegenben, és szintén jó jel, hogy a két mexikói középpályás, Herrera és Corona is visszatér, előbbinek a Juve védője, Lichsteiner taposta szét a lábát, amit 17 öltéssel kellett összevarrni.

Ha a Porto tudna találni egy gólt a meccs elején, akkor nagyon jó kis folytatásra számíthatnánk, ellenben, ha a Juve szerez vezetést, onnantól át is kapcsolhatunk a másik mai meccsre. Hogy mit várunk a BL-meccsektől tippszinten, az itt olvasható.

[2422878] 2017-03-14 20:45:00 Juventus - FC Portox;