FA Kupa

Csatárok nélkül mennyi esélye marad a MU-nak a Chelsea ellen?

  • MVB80

A Chelsea és a Manchester United összecsapásával zárulnak a negyeddöntők az FA Kupában.

Akármelyik csapat is jut tovább ma este a Chelsea-Manchester United párosításból, az biztos, hogy nagyon ütős elődöntős mezőny gyűlt össze idén az FA Kupában, hiszen a Manchester City, a Tottenham és az Arsenal már megváltotta a jegyét a legjobb négy közé.

1x2    
Chelsea Döntetlen Manchester United
1.70 3.25 4.75

A hétfő esti rangadó nagy kérdése, hogy José Mourinho hogyan oldja meg az égető csatárproblémát, mivel jelen pillanatban egyetlen támadója sem bevethető.

Zlatan Ibrahimovic a Bournemouth elleni meccsen kiosztott könyökösével kiírta magát, Marcus Rashford beteg, Anthony Martial sérült, Wayne Rooney pedig az edzésen ütközött Phil Jonesszal, így ő sem léphet pályára.

A MU edzőjének nemcsak a csatárhiány orvosolása miatt van nehéz dolga, hanem azért is, mert csapata csütörtökön Rosztovban játszott EL-meccset, és három nappal a Chelsea elleni kupanegyeddöntő után ismét pályára kell majd lépni az oroszok ellen az 1-1-ről folytatódó párharc második felvonásán.

A Chelsea ennél sokkal kényelmesebb helyzetben van, Antonio Conte teljes kerettel várhatja a Unitedet, és egy hetet készülhetett az összecsapásra. Conte nem akart az őszi 4-0-s győzelemből kiindulni, udvariasan azt nyilatkozta, hogy a másik manchesteri csapat, a City mellett a MU rendelkezik a legerősebb kerettel Angliában.

Hazard-ral meggyűlhet a MU-védők baja

Conte a sorozat korábbi fázisában rendre sokat változtatott a megszokott kezdőcsapaton, de most semmi oka erre, egyrészt a tét miatt, másfelől pedig azért, mert a játékosoknak volt, és lesz is idejük pihenni, mivel legközelebb szombaton lépnek pályára a Stoke elleni bajnokin. A hazai pálya mindenképpen a londoniak mellett szól, akik szeptember középén 2-1-re kikaptak a Liverpooltól, de azóta zsinórban 12 ellenfelet páholtak el.

A Chelsea és a MU 12. alkalommal találkozik egymással az FA Kupában, a múlt alapján a MU áll jobban, amely nyolcszor jött ki győztesen a párharcból.

A 2000-es években viszont mindkétszer a Chelsea örülhetett, 2007-ben 1-0-ra nyerte a döntőt, 2013-ban pedig a hatodik kör újrajátszásában született ugyanez az eredmény.

Minden sorozatot számolva a Chelsea tizenegy meccs óta veretlen a MU ellen, amely utolsó 19 látogatásából csak kétszer járt teljes sikerrel a Stamford Bridge-en.

Az őszi 0-4 Mourinho legcsúnyább angliai veresége volt, van miért visszavágnia tehát, és a portugál edző még egyszer sem kapott ki, ha csapataival negyeddöntőt játszott az FA Kupában.

Viszont nem hiába panaszkodott arról, hogy csapatának mennyivel nehezebb dolga van, mint mondjuk a Chelsea-nek, mert a MU-nak a mai lesz a 46. tétmeccse a szezonban, míg a Kékek tizenkettővel kevesebbet játszottak. Mourinho nem az a fajta, aki a nehézségek miatt felad egy ilyen presztízsmeccset, meglátjuk, mit főzött ki, hogy ne kelljen újra gratulálnia Conténak.

[2463480] 2017-03-13 20:45:00 Chelsea - Manchester Unitedx;
2017-03-11;132
2017-03-12;132
2017-03-13;132