Angol foci

Kötelező feladat előtt a Manchester City és a Tottenham

Csonka fordulót rendeznek a Premier League-ben, míg az FA Kupában már a negyeddöntőknél járunk.

Itt az újabb hétvége, itt az új Premier League forduló, azonban mivel az FA Kupa negyeddöntőit is most tartják, így csak négy mérkőzést rendeznek az angol élvonalban, szintúgy, mint a világ legrégibb kupasorozatában is.

   
Premier League
Everton-West Bromwich 1.60 3.65 5.50
Hull City-Swansea 2.40 3.10 2.90
Bournemouth-West Ham 2.45 3.30 2.70
Liverpool-Burnley 1.20 6.00 12.50
FA Kupa
Middlesbrough-Manchester City 6.25 4.15 1.40
Arsenal-Lincoln City 1.04 9.00 27.00
Tottenham-Millwall 1.12 6.75 15.75
Chelsea-Manchester United 1.80 3.20 4.05

Óriási lépést tehet a bennmaradás felé a Swansea, ha megnyeri az újabb kiesési rangadóját, a Hattyúk ugyanis a Hull Cityvel csapnak össze. A Tigrisek az elmúlt három meccsükön nem tudtak nyerni, ráadásul tele vannak sérülttel, a hírek szerint tíz hazai játékos is kénytelen lesz kihagyni a szombati találkozót. Ezzel szemben a walesiek parádéznak az edzőváltás óta, sőt már öt ponttal a vonal felett vannak, pedig pár hónapja még csont utolsók voltak. A fekete-fehéreknek a kulcsjátékosok egytől egyig bevethetőek lesznek, így komoly érték van a vendégsikerben.

Noha a Bournemouth 2017-ben még mindig nyeretlen (!), s zsinórban kilenc meccs óta nem tudott három pontot szerezni, a csapat múlt heti bravúrja megadhatja a lökést a gárdának. A déliek ugyanis döntetlent játszottak az Old Traffordon, méghozzá úgy, hogy hátrányból egyenlítettek, ráadásul egy félidőt emberhátrányban, s a hajrában Artur Boruc kapus kivédte Zlatan Ibrahimovic tizenegyesét. A West Ham sincs jó formában, a Kalapácsosok hétfőn városi derbit buktak hazai pályán a Chelsea ellen, míg az azt megelőző két bajnokijukon sem tudtak nyerni. A hazai pálya a Bournemouth felé billenti a mérleg nyelvét, de mivel mindkét csapatban temérdek hiányzó lesz, így simán benne van a pakliban, hogy a felek első ízben játszanak döntetlent egymással.

A Tottenham könnyen juthat az FA Kupa elődöntőjébe.

Az FA Kupában a negyeddöntőknél járunk, ahol az angol szövetség szakított a korábbi hagyományokkal, s ettől a körtől kezdve a döntetlennél nincs újrajátszás, hanem hosszabbítás, majd tizenegyesrúgások döntenek a továbbjutó kilétéről. Ha pedig sor kerül a ráadásra, akkor a kétszer 15 percben a szakvezetőknek lehetőségük lesz negyedik játékos becserélésére is.

A legjobb nyolc között először a Middlesbrough és a Manchester City feszül egymásnak. Természetesen mondanunk sem kell, hogy mely együttes a mérkőzés esélyese, hiszen ugyan ebben a sorozatban jól megy a Boro-nak, azonban a bajnokságban már kieső helyen tanyázik az újonc, s a piros-fehérek elsődleges célja az idei szezonban, hogy meghosszabbítsák élvonalbeli tagságukat. Persze, ha már idáig eljutottak Aitor Karankáék, akkor biztos, hogy nem adják majd olcsón a bőrüket, de mivel a csapatnak jó a sorsolása a Premier League-ben, így könnyen lehet, hogy a szokásosnál tartalékosabban lépnek pályára szombaton. Egyébként is a hazaik kezdőhátvédjei közül hárman biztos, hogy nem játszanak a hétvégén sérülés miatt.

A Citynek a hétvégi meccsel kapcsolatban egy célja van, még pedig az, hogy a rendes játékidőben eldöntse a továbbjutást. Erre pedig minden esélye megvan a gárdának, még úgy is, hogy Pep Guradioláék félszemmel már a Monaco elleni Bajnokok Ligája visszavágóra fókuszálnak. Ha kijön a felek közti különbség, akkor akár több góllal is nyerhetnek az Égszínkékek.

Az FA Kupa negyeddöntőjében sor kerül egy városi rangadóra is, méghozzá egy londoni derbire, hiszen a Tottenham a Millwall együttesét fogadja. A felek közt két osztálynyi különbség van perpillanat, vagyis egyértelmű, hogy mely csapat a találkozó esélyese, amit a bukmékerek is kiváltképp érzékeltetnek szorzóikkal. A kiscsapatnak ráadásul szerencséje sem volt a sorsoláskor, hiszen hazai pályán talán lett volna esélyük az óriás ellen, azonban a White Hart Lane-en csak a tisztes helytállás lehet a céljuk a vendégeknek. Hiába nem kapott ki a Millwall az utolsó 17 (!) tétmeccsén, s búcsúztatta el a Bournemouth, Watford, Leicester triót az idei FA Kupában, a Spursnek nagyon megy a White Hart Lane-en, idén csak két meccsüket nem tudták megnyerni otthoni környezetükben - a hazai nemzetközi kupameccseit Mauricio Pochettino együttese a Wembleyben játszotta. Ráadásul két hete a Stoke-nak négyszer, míg hét nappal korábban az Evertonnak háromszor találtak be Harry Kane-ék, vagyis nagy valószínűséggel csak a különbség lesz a kérdés vasárnap.

Az Everton-West Bromwich, a Liverpool-Burnley és az Arsenal-Lincoln City mérkőzésekről egy későbbi cikkünkben olvashattok, míg a Chelsea-Manchester United rangadóval hétfőn foglalkozunk bővebben.

2017-03-11;132
2017-03-12;132
2017-03-13;132
2017-03-11;47
2017-03-12;47
209498