Indian Wells

Brit rangadó magyar érdekeltséggel

  • Cesc18

A magyar felmenőkkel rendelkező Johanna Konta megszenvedhet honfitársa, Heather Watson ellen.

Pénteken a lányoknál már a második körös derbikre kerül sor, vagyis bemutatkoznak a kiemelt játékosok is. Az egyik legizgalmasabb meccsnek Johanna Konta és Heather Watson összecsapása ígérkezik, ahol a két legjobb angol női játékos feszül egymásnak. A mi szívünk nem kérdés, hogy melyik hölgy irányába fog húzni, Konta ugyanis magyar felmenőkkel rendelkezik, csak éppen brit színekben versenyzik. 

A világranglistán közel 100 hellyel áll előrébb Konta, ám tudásban nincs ekkora különbség köztük.

Konta elképesztő fejlődésen ment át az utóbbi két szezonban, sikerült betörnie a legjobbak közé, már tényleg csak egy igazán nagy robbantásra van attól, hogy újabb szintet lépjen. A téli edzőváltás is jól sült el, Wim Fissette-tel a csapatában remekül kezdte a szezont. Sydneyben borzasztó meggyőző tenisszel hódította el a trófeát, majd ezt követően Melbourne-ben is gyönyörűen menetelt, pechjére a negyeddöntőben belefutott a későbbi bajnok Serena Williamsbe. Az amerikain kívül nem sokan tudták volna megállítani, annyira futott a szekere. 

Azóta WTA-tornán nem láthattuk őt játszani, ugyanis egy kisebb lábsérüléssel bajlódott, ami miatt a dubaji versenytől vissza is lépett. A hírek szerint nem volt ez komoly sérülés, de nem szeretett volna kockáztatni, ahogyan ő mondta, első az egészség és hosszú még a szezon.

Fogadás a győztesre    
Johanna Konta Heather Watson
1.25 3.15

Nem igazán tudhatjuk tehát, hogy milyen játékot fog mutatni, hiszen egy hónapja a Fed Kupában lépett pályára legutóbb. Így várhatóan nem lesz a legélesebb a meccs elején, amit Watson mindenféleképpen kihasználhat.

Ennek fényében kifejezetten erős tippnek gondoljuk, hogy minimum 21 játékban dől el a győztes kiléte. A fiatalabb brit lányra egyébként is jellemző, hogy szoros meccseket vív, borzasztó szívós, ám a tenisze arra már kevésbé alkalmas, hogy egy top 100-as teniszezőt könnyedén lelépjen. Konta esetében ez már kevésbé igaz, ő rettentő agresszív és, ha elkapja a gépszíj, akkor nehéz ellene mit tenni. Az adogatása is kiválóan tud működni, így még nehezebb rajta fogást találni. De az, hogy most rövidebb kihagyás után tér vissza, a mérkőzés elején mindenféleképpen meglátszódhat. 

Egyébként nagyon régen találkoztak tétmeccsen, de az sem ment végig sérülés miatt. Ettől függetlenül viszont nem lesznek ismeretlenek egymás számára, hiszen egyrészről párosban játszottak már együtt, másrészről a Fed Kupában is edzettek már egymással. 

hatharom.com
20.5 játék felett
@ 1.85