Olasz foci

Az új Juventus-stadion elátkozott hely a Milan számára

  • MVB80

Rangadóval kezdődik a Serie A 28. fordulója, a Juventus a Milant fogadja.

Ha csak a Tippmixpro-fogadóin múlna, akkor le sem kellene játszani ma este a Juventus-Milan meccset, hiszen hatalmas fölénnyel hozták ki győztesnek a címvédőt, amely nagy lendülettel robog zsinórban hatodik scudettója felé.

Ami tény, a Juventus úgy várja a Milant, hogy zsinórban 30 olasz bajnokit nyert meg otthon, és amióta saját stadionja van, ötből ötször küldte haza vereséggel a piros-feketéket. A Milan 2011-ben nyert utoljára a Juve ellen, Gennaro Gattuso nem sok gólt szerzett, de erre biztos sokáig emlékezni fog, és a csapat abban az évben meg sem állt a bajnoki címig.

1x2    
Juventus Döntetlen Milan
1.38 4.45 7.50

Most viszont annak is örülnének az olasz divatfőváros piros-fekete felében, ha az EL-helyekre odaérnének Baccáék, ehhez pedig bravúr kéne Torinóban, hogy ne szakadjanak le az előttük álló Inter, Atalanta , Lazio hármastól.

Ami egyébként nem is tartozik a lehetetlen kategóriába, mivel ebben a szezonban a Juve elleni három meccsből kétszer Montella csapata örülhetett. Októberben Locatelli óriási góljával győzött a Milan a San Siróban, majd a decemberi Szuperkupa-döntőben büntetőkkel gyűrte le az akkor is esélyesebbnek tartott ellenfelet, amivel öt év után tudott ismét trófeát nyerni.

A Juventus a kupában szépített a mérlegen, a negyeddöntőben 2-1-gyel ment tovább, és bár a nyolcpontos előnyébe éppenséggel beleférne, hogy ne szakadjon meg a Milan ellen, azért nem mutatna jól a bajnoki mérlegben, ha oda-vissza kikapnának az egyik nagy riválistól.

A Juve ebben az idényben csak egyetlen bajnokin nem szerzett gólt, éppen a Milan elleni őszi találkozón, és a hazaiaktól eltiltás miatt hiányozni fog Cuadrado, ami némi könnyebbséget jelent a vendégvédőknek. Persze a kolumbiai szélső nélkül is van elég veszélyes embere a Juvénak, amelynek kisebb sérülése miatt Chiellinit is nélkülöznie kell.

Zapatának (középen) izgalmas péntek estéje lesz

A Milan rosszabbul áll ilyen téren, Bonaventura már jó ideje a rehabilitációt végzi, a csapatkapitány Abaténak még nem jött rendbe a szemsérülése, és a támadósor talán legfontosabb tagja, Suso játéka is kérdéses. A spanyolt a télen igazolt, és eddig nem sokat mutató Ocamos helyettesítheti, ha végül úgy dönt a Milan orvosi stábja, hogy inkább pihenjen.

A Gazzetta dello Sport szerint lehet, hogy Montella Vangioni helyett Romagnolit tolja ki a védelem bal oldalára, így középen Paletta és Zapata dolga lesz Higuaínt levenni a pályáról, mit mondjunk, nem irigyeljük őket, de Romagnolit sem, hogy Dybalával kell majd harcolnia.

[2319870] 2017-03-10 20:45:00 Juventus - AC Milanx;
now;55
2017-03-11;55
2017-03-12;55
2017-03-13;55
211987