Darts

Wright folytatja pazar sorozatát? - tippek, podcast

Glasgow-ban folytatódik a PL, a PDC Hungarian Fan Club csapatával pedig ismét górcső alá vettük az aktuális meccseket.

A szakértői csapatot a PDC Hungarian Fan Club adminjai alkotják, vagyis a Sport TV két szakkommentátora, Ziegenhám Medárd és Vereczkey Lajos, a statisztikai guru Bata József és az egyik legtehetségesebb honi dartsosunk, Kovács Patrik. A podcasthez csatlakozott oldalunk darts-szakértője, Cesc18 is. 

A múlt héten a Premier League mezőnye, most pedig a szakértői csapatunk volt hiányos, miután Vereczkey Lajos nem tudott csatlakozni hozzánk. A technika ördöge is megpróbált kibabrálni velünk, Ziegenhám Medárd autóból jelentkezett be, így időnként a térerő viccelte meg, de természetesen semmi nem állíthatott meg minket, vagyis a nehézségek ellenére is elkészítettük a hatodik forduló podcastjét.

Első blikkre rögtön egy komoly rangadó került kivesézésre, amely alaposan megosztotta a véleményeket. Bata Józsi szerint ez egy jó alkalom Adrian Lewisnak, hogy elkezdjen zárkózni az élbolyra, míg Medárd, ha totóról lenne szó, akkor háromesélybe húzta volna a meccset, így viszont Phil Taylor sikerére voksolt, annak ellenére, hogy a megérzése döntetlent súgott. 

Az angol rangadóval ellentétben, a James Wade-Peter Wright meccsen egyöntetűen mindenki úgy gondolja, hogy a skót folytatja az elmúlt hetekben mutatott remek teljesítményét és ismét győztesen hagyja el a színpadot.

A bukmékerek szerint Michael van Gerwen sikere a legbiztosabb Glasgow-ban, a szakértőink azonban meglepetést várnak, legalábbis Lajos és Patrik, akik ikszre húzták ezt a meccset, egy pontot megszavazva ezzel Kim Huybrechtsnek. Merőben máshogyan gondolkozott a csapat többi tagja, Medárd és Józsi ugyanis sima győzelmet vár a világelsőtől.

Az est negyedik mérkőzése egy holland rangadó lesz Jelle Klaasen és Raymond van Barneveld között, amely alaposan megosztotta a véleményeket. Utóbbi a UK Openen elhintett egy apró megjegyzést a visszavonulását illetően, ami Józsi szerint a bizonytalanság jele, ezt pedig most Klaasen kihasználhatja. 

A zárómérkőzésen lép színpadra a skótok kétszeres világbajnoka, Gary Anderson, akitől szinte mindenki győzelmet vár Dave Chisnall ellen. Egyedül Józsi ment szembe a többiekkel, aki úgy véli, hogy itt bizony komoly szerepe lesz az első pályának, ezért ikszet vár.

Szakértőink véleményei a meccsekről a podcastben hallgatható meg:

Glasgow, 6. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Adrian Lewis-Phil Taylor 2.75 4.15 1.90
20:45 James Wade-Peter Wright 3.65 4.45 1.60
21:15 Kim Huybrechts-Michael van Gerwen 8.25 6.25 1.18
21:45 Jelle Klaasen-Raymond van Barneveld 3.25 4.20 1.70
22:15 Dave Chisnall-Gary Anderson 4.05 4.70 1.50

Kattints a képre a játékért!