Darts

Taylor már nem veretlen, Wright átvette a vezetést

Nagyszerű mérkőzéseket hozott a glasgow-i állomás, íme a Premier League Darts hatodik fordulójának összefoglalója.

Vérbeli angol rangadóval vette kezdetét a hatodik forduló. Azt már a bevonulások után sejteni lehetett, hogy a skót publikum nem Phil Taylor mögé fog állni, mondhatni most már hagyományosan, hiszen az elmúlt években rendre ellene szurkoltak Glasgow-ban. Taylor nem is tudott így igazán a játékra koncentrálni, a kiszállóknál rendre kifütyülték, így nem csoda, hogy csak 28.57%-kal dobta a duplákat. Adrian Lewis pedig nem tette meg azt a szívességet, hogy ezt ne büntesse meg, 4-3-nál elvette honfitársa kezdését, innentől pedig már nem engedte ki a győzelmet a kezei közül. 

Szeretsz a statisztikák között böngészni? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala, ahol minden mérkőzésről részletes statisztikát találsz.

A folytatásban James Wade és a hazai kedvenc, friss UK Open-bajnok Peter Wright érkezett a színpadra, ahol aztán végképp nem volt kérdés, hogy kit támogat majd a közönség. Wright egy korai brékkel rögtön meg is adta az alaphangot a meccsnek, ugyan Wade utána visszavette a kezdését, ám a saját legét második nekifutásra sem sikerült hoznia. Az extravagáns skót 5-1-re lépett meg és volt nyila a 6-1-ért is. Ezt elhibázta a bullra, ami után kissé megtorpant, az angol pedig megérezve a vérszagot egészen 5-4-ig zárkózott vissza, nyomást helyezve ellenfelére. Wright azonban még éppen időben kapta össze magát és egy bréket megtartva megszerezte a győzelmet, amivel a tabella élére ugrott. 

A meccs legmagasabb kiszállója:

Az est harmadik összecsapásán egy belga-holland derbire került sor, méghozzá Kim Huybrechts és a visszatérő Michael van Gerwen főszereplésével. A bukmékereknél a holland világelső számított a favoritnak, ám Huybrechts remek játékkal rukkolt elő és kiválóan tartotta magát. 3-3-ig kellett várni az első brékre, ekkor egy 9 nyilasnak induló partiban tudott hátsó pályáról nyerni Van Gerwen. A belga azonban nem tört meg, rögtön visszavette a kezdését, sőt, utána a sajátját is hozta, így már nála volt az előny. 5-5-nél négyszer dobhatott Huybrechts a biztos egy pontért, ám egyiket sem sikerült elég pontosan kiviteleznie, ellentétben Van Gerwennel, aki elsőre megdobta a kiszállót, kezdésből pedig nem engedte ki a győzelmet. 

MvG után a mezőny másik két holland klasszisa, Jelle Klaasen és Raymond van Barneveld érkezett a ringbe. Nem sokat kellett várni az első 100 feletti kiszállóra, Barney hamar megvillant, ám a kiszállókkal hadilábon állt, így gyorsan 4-1-es hátrányban találta magát. Innen indította meg a nagy felzárkózást, köszönhetően annak, hogy ő megtalálta a duplákat, honfitársa viszont teljesen elvesztette a fonalat. Barney többek között egy 154-es kiszállóval 4-4-re jött vissza, majd egy újabb 100 felettivel már a vezetést is átvette. Klaasen ugyan még próbálkozott, de nem tudta megemészteni a történteket, így Barney örülhetett a meccs végén. 

Fontos kiszálló 4-4-nél:

A forduló zárómeccsén a múlt héten két győzelmet arató Dave Chisnall és  skótok kétszeres világbajnoka, Gary Anderson feszült egymásnak. Elképesztő atmoszféra fogadta Andersont, aki ezt meghálálva hihetetlen hőfokon kezdte a találkozót és pillanatok alatt 5-0-s előnyre tett szert. Ezt követően jött nála egy kisebb megtorpanás, Chizzy 5-3-ig zárkózott vissza, ám ez csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, több leget ugyanis már nem engedett a hazai sztár.

Parádé Anderson módra:

Glasgow, 6. forduló eredmények:
Adrian Lewis-Phil Taylor 7-4
James Wade-Peter Wright 5-7
Kim Huybrechts-Michael van Gerwen 5-7
Jelle Klaasen-Raymond van Barneveld 5-7
Dave Chisnall-Gary Anderson 3-7

Kattints a képre a játékért!