Bajnokok Ligája

Már Neymarék is feladták? Így látták belülről a Barca-PSG-t

Dráma, történelem, csoda - a Barcelona szerda este 6-1-re legyőzte a PSG-t a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így az első meccsen elszenvedett 4-0-s vereség ellenére továbbjutott a következő körbe. A katalánok alig akarják elhinni, hogy sikerült a bravúr, míg a párizsiak magukat okolják a kiesésért.

Korai találat, öngól, parádés szabadrúgás, jogos és vitatott büntetők, elmaradt kiállítások - forrnak az indulatok a szerda esti Barcelona - PSG találkozó után, amelyen minden idők egyik legnagyobb fordítását hajtotta végre a katalán sztárcsapat. Hogy az első meccsen kialakult 0-4 után mennyire esélytelennek számítottak Messiék, azt a fogadóirodák szorzói tökéletesen megmutatták, a Nou Camp közönsége azonban csodának lehetett részese, hiszen Sergi Roberto 95. percben szerzett góljával a Barcelona továbblőtte magát a legjobb nyolc csapat közé.

A szurkolók körében nem csillapodnak a kedélyek. Sokan Unai Emery-t és a PSG gyáva taktikáját okolják a Barca sikeréért, mások a játékvezető részlehajlását emlegetik. Nézzük viszont mit mondanak maguk az érintettek, avagy hogyan látták életük egyik legrosszabb estéjét a párizsiak.

"Cavani gólja után egy picit megnyugodhattunk, beszéltem a barcásokkal és azt mondták ennek a meccsnek vége. Aztán három gólt kaptunk hét perc alatt, nem tudok erre mit mondani, ilyen a futball. Ez egy olyan meccs volt, amit soha nem felejtek el, remélem mindannyiunk számára komoly lecke volt" - fogalmazott Marco Verratti, a PSG olasz középpályása, aki hozzátette: igazságos a kialakult végeredmény. "A Barcelona megérdemelte a továbbjutást. Nehéz volt játszanunk, már a passzolásaink is problémába ütköztek. Nagyon erősen nyomtak az első félidőben, a másodikban már jobban játszottunk. Nehéz idők várnak ránk, de férfinak kell lennünk. Szomorúak vagyunk, kikaptunk 6-1-re, de nem a játékvezetők miatt. Elsősorban magunknak köszönhetjük" - tette hozzá.

Sok drukker a vezetőedző Unai Emery-t kiállította ki bűnbaknak, amiért ennyire védekező felfogásban, óvatos taktikával küldte pályára csapatát, csakhogy a spanyol tréner elmondta, közel sem ez volt a terv a visszavágóra."Ami a pályán történt, az nagyon rossz tapasztalat volt mindenki számára a PSG-nél. Kihagytunk egy lehetőséget, hogy nagyokká válhassunk. Az első félidőben nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. Azt akartuk folytatni, amit az első meccsen is csináltunk, hátra húzódva a kontrákra apelláltunk. A 3. bekapott gól után jobbak lettünk, és közel voltunk a 2. gólunk megszerzéséhez is, de aztán 5 perc alatt mindent elveszítettünk. Ezt nem lehet magyarázni. Teljesen világos, hogy egy óriási lehetőséget szalasztottunk el" - fogalmazott a Sevillával 3 EL-trófeát is begyűjtő szakember.

A brazil Thiago Silva is rendkívül csalódott volt a lefújás után, a klasszis védő szerint nem szabad kifogásokat keresniük a szerdai kudarcra. "Megmagyarázhatatlan, amit ezen a meccsen tettünk. Kiváló eredményt értünk el az első meccsen, de ezen az estén, nem érdemeltük meg, hogy a negyeddöntőbe kerüljünk. Nem mentségként mondom, de Suárez ellen nem történt szabálytalanság, mégis büntetőt kaptak. Ezzel együtt nem a játékvezetőt kell hibáztatunk, hiszen nem voltunk képesek a saját játékunkat játszani".

Amíg az egyik oldalon keserűség és letargia, addig a másikon öröm és katarzis jellemzi a hangulatot. "Ez egy történelmi tett volt, amilyenre korábban nem volt még példa. Nagyon sok ember várta, hogy leégjen a csapat, akár olyan edzők is, mint Arrigo Sacchi. Egy nap le kell majd mondanunk a trónról, de egyelőre még itt vagyunk. 3-1 után nem volt egyszerű a helyzet, de aztán jött a csoda. A 87. perc körül a nézőknek haza kellett volna menniük, de ők maradtak, ez pedig átragadt a csapatra is" - mondta Gerard Piqué.

 

 

A meccs barcelonai hősének sokan Neymart tartják, aki a hajrában egy parádés szabadrúgásgóljával és egy büntető értékesítésével felrobbantotta a Nou Campot, hogy az utolsó percekben a közönség belehajszolja a csapatot a csodába. "Ez volt a legjobb meccs, amit valaha játszottam. Ha hiszünk magunkban, ha hiszünk a játékban, nehéz megállítani a Barcát. De ilyen csak egyszer történik meg az ember életében. Senki nem gondolta, hogy hat gólt rúgunk és úgy tovább" - mondta a brazil támadó.

A szezon végén távozó Luis Enrique - aki a meccs előtt azt mondta, ha a PSG tudott négyet rúgni, akkor a Barca tud hatot - is érthetően hüledezett csapata teljesítménye láttán, de a hazaiak trénere is kiemelte a szurkolók támogatását. "A legfontosabb az volt, hogy a csapat és a szurkolók és végig hittek a továbbjutásban. Jól kezdtünk, folyamatosan birtokoltuk a labdát, de nem sok tiszta gólhelyzetünk akadt. Viszont a védekezésben a kockázatvállalás ellenére közel tökéletes meccset hoztunk le. Versenyben maradtunk, így nem is lehet más a célunk, mint a trófea megnyerése. A sport egyedülálló, őrület, nincs olyan Barca-szurkoló, aki elfeledné ezt az estét".

A Barcelona tehát ott van a legjobb nyolc csapat között és hátradőlve várhatja a majdani sorsolást - méghozzá első számú favoritként.

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?
   
Barcelona 3.75
Bayern München 4.05
Real Madrid 5.50
Juventus 8.75
Atlético Madrid 10.50
Borussia Dortmund 11.00
[2422872] 2017-03-08 20:45:00 Barcelona - Paris Saint Germainx;