Indian Wells

Fordulhat egy nap alatt ekkorát a világ?

  • Cesc18

Yoshihito Nishioka szerdán kikapott Elias Ymertől, lehetősége van azonban egy nappal később visszavágni.

Ritkán fordul elő, hogy egy Masters-tornán egy selejtezős és egy szerencsés vesztes meccse hozzon minket a legjobban lázba, de most ez a helyzet, köszönhetően az egyébként nem túl izgalmas párosításoknak. 

De azonnal rá is térünk a lényegre, még mielőtt valaki inkább más olvasnivaló után kutatna. Nem hétköznapi derbi lesz Yoshihito Nishioka és Elias Ymer összecsapása, hiszen a két fiatal tehetség egy nappal korábban a selejtezőben is megmérkőzött egymással. Ugye, hogy már is sokkal izgalmasabb? De még tudjuk fokozni, ugyanis utóbbi nyert, akit masszív underdognak tartottak a fogadóirodák - 4.50-szeres pénzt fizetett a győzelme. Ymer ráadásul nagyon simán, 6-3, 6-1 arányban diadalmaskodott, ami meg aztán végképp nem volt benne a pakliban. 

Adott a kérdés, hogy vajon fordul-e akkorát a világ egy nap alatt, hogy most Nishioka bizonyuljon a jobbnak? Az oddsmesterek természetesen most már sokkal óvatosabbak, az állami irodában 2.55-ös szorzót kínálnak a svéd srácra. De folyamatosan esik az oddsa, van olyan külföldi iroda, ahol már négy tizeddel csökkent. Ami egyértelműen annak a jele, hogy a fogadók úgy vélik, hogy, ha tegnap ennyire simán le tudta győzni, akkor ma miért ne tenné ezt meg ismét? 

Mi azért ezzel kapcsolatban kicsit szkeptikusak vagyunk, nem ez az első alkalom, hogy két játékos ennyire rövid időn belül kétszer is megmérkőzik egymással, és bizony elő szokott fordulni, hogy a második meccs már teljesen más forgatókönyv szerint zajlik le, pláne, ha az elsőn a favoritnak tartott játékos maradt alul. 

Fogadás a győztesre    
Yoshihito Nishioka Elias Ymer
1.40 2.55

Nishioka ráadásul remek formában érkezett Indian Wellsbe, hiszen Acapulcóban negyeddöntőzött, előtte Delray Beachen és Memphisben pedig ugyancsak hozta a hozható meccseket. Ezért is volt komoly meglepetés a veresége, annak ellenére, hogy tudásban nincs akkora különbség köztük, mint amit az oddsok sugalltak. De úgy néz ki, hogy Ymer profitálni tudott abból, hogy a tornát megelőzően egy olyan klasszissal tudott készülni, mint Kei Nisikori. 

Ha 1.55 fölé kúszik Nishioka oddsa, akkor véleményünk szerint érdemes szembe menni a tömeggel és a japánra fogadni.