Európa Liga

Bombaformában lévő ellenfél vár Tottiékra

Az Európa Liga nyolcaddöntőjének első felvonásán a Roma a topformában futballozó Lyon vendége lesz. A bukik eredetileg az olaszokat hozták ki esélyesebbnek, ám mostanra a helyzet megváltozott. Lássuk, miért.

A nyolc csütörtöki Európa Liga-párharc egyik legizgalmasabbnak ígérkező összecsapása lesz a Lyon és a Roma ütközete. A két klub utoljára 2007-ben találkozott egymással, így túl nagy hagyománya nincs ennek a párosításnak, ám jelenleg mindkét csapat olyan látványos támadófutballt játszik, hogy joggal nőtt meg az érdeklődés a találkozó iránt.

A bukmékerek szerint az odavágón egy hajszállal a francia csapat az esélyesebb, amelynek győzelme 2.40-es szorzóval fogadható, míg a Farkasok sikere pénzünk közel háromszorosát érné.

1x2    
Lyon Döntetlen Roma
2.45 3.30 2.70

Ami a csapatok formáját illeti, nem kérdés, hogy a Lyon van jobb passzban, hiszen az Olympique utolsó öt mérkőzésén veretlen maradt. A franciák az előző körben a holland AZ Alkmaart 12-1-es összesítéssel ütötték ki, a bajnokságban pedig megérkeztek a negyedik helyre, hétvégén egy fontos rangadót hoztak le döntetlennel Bordeaux-ban, szóval a gárda körül meglehetősen jó a légkör.

Lyon#fra-lyon#5

Ezzel szemben a másik oldalon akadhat némi frusztráció, hiszen a Lazio elleni vereség a kupában, majd a Napoli ellen hazai pályán elbukott rangadó övön aluli ütés volt a rómaiaknak. Miután a Napoli kedden kizúgott a BL-ből, a Roma komoly harcra számíthat az ezüstéremért vívott csatában, mivel a Serie A második helye automatikus BL-indulást ér.

Roma#ita-roma#5

Ennek ellenére Luciano Spalletti nem tervezi, hogy tartalékolna a legjobbjaival, így a Roma soraiban ott lehet Dzeko, Salah, Nainggolan és Perotti is. Az olaszoknál Florenzi bajlódik sérüléssel, míg Rüdiger eltiltott. A Lyon háza tájáról nem érkeztek hírek sérültekről, sőt, a sérüléséből felépülő Mathieu Valbuena hosszú idő után újra a kezdőben találhatja magát.

[2466341] 2017-03-09 21:05:00 Lyon - Romax

Miután mind a két csapat hajlamos arra, hogy megszórja ellenfeleit, ezért a bukmékerek egy gólokban sem szűkölködő mérkőzést várnak, viszont éppen emiatt gyakorlatilag fogadhatatlan oddsokat állapítottak meg a gólokra vonatkozóan.

  • A Lyon minden sorozatot figyelembe véve utolsó 5 meccsén 25 gólt szerzett
     
  • A Lyon utolsó 6 EL-meccséből ötöt megnyert

Jelen esetben érdemes lehet fordított logikával gondolkozni. Azt mindkét csapat tudja, hogy másik erőssége a támadás, ezért - kétmeccses párharcról beszélünk - fejetlen rohanás helyett könnyen átcsaphat ez a meccs egy taktikai versengésbe. A Lyon számára fontos lenne, hogy megússza kapott gól nélkül a hazai meccsét, míg a Roma legrosszabb esetben is egy szoros eredményben bízik.

[2466341] 2017-03-09 21:05:00 Lyon - Romax;