Bajnokok Ligája

Jobban aludnék, ha kiesne a Barca - Sergio Ramos

Sergio Ramos két góllal tette emlékezetessé 100. BL-meccsét, szerda este pedig nem a Barcának drukkol a PSG elleni párharcban.

Gerard Piqué, a Barcelona védője több alkalommal is elég keményen kritizálta a Real Madridot, és sosem tagadta, hogy számára örömet okoz, ha a nagy rivális vereséget szenved.

Most a másik oldal egyik emblematikus figurája, Sergio Ramos tett hasonló kijelentést, amikor azt mondta a Napoli elleni továbbjutás után, hogy csak akkor lenne még boldogabb, és aludna nyugodtan, ha a Barcelona kiesne.

Amire elég nagy esély van, lévén, hogy Lionel Messiéknek négygólos hátrányt kellene otthon ledolgozniuk a PSG ellen.

1x2    
Barcelona Döntetlen PSG
1.40 4.95 6.05

A 30 éves Ramos 100. BL-mérkőzését játszotta Nápolyban, és sikerült emlékezetessé tennie, mert 0-1-nél, amikor az olaszok egy gólra voltak a továbbjutástól, ő egyenlített, majd pár perc múlva egy újabb fejesével a vezetést is átvette a Real, amivel el is dőlt minden.

Ramost méltán hívhatják a Realnál a fontos gólok emberének, mert a 2014-es BL-döntő óta 21-szer volt eredményes, és 18-szor döntetlen állásnál, vagy akkor, mikor vesztésre állt a csapata.

A mostani idényben összesen tíz gólt szerzett már, hatot a bajnokságban, kettőt a BL-ben, egyet-egyet pedig a spanyol kupában és az európai Szuperkupa-döntőben. A Realban eddig 68 gólt jegyzett, így Roberto Carlosszal holtversenyben a második helyen áll, már csak Fernando Hierro van előtte.

Mi lenne a Reallal nélküle?

Az agyontetovált realos csapatkapitány leginkább Toni Kroosszal érti meg jól magát a pályán, a német középpályás a 2014-es érkezése óta összesen tíz Ramos-gólnál működött közre, az idén már hatnál.

Ami szintén érdekes adat, és felkapta az internet, hogy Ramos 81 gólt szerzett eddig pályafutása során, kilenccel többet, mint a Barca középpályása, Andrés Iniesta, aki eldöntötte a 2010-es vb-döntőt.