Bajnokok Ligája

A sporttörténelem egyik legnagyobb csodáját hozta össze a Barcelona

  • MVB80

Megtörtént, amire az első meccs után nem sokan számítottak, a Barcelona 6-1-re győzött a PSG ellen, és ezzel bejutott a nyolc közé a BL-ben. A másik meccsen a Dortmund kitömte a Benficát.

Ahogyan azt várni lehetett, a Barcelona tisztességesen nekiesett a PSG-nek, és ennek már a 3. percben meglett az eredménye, egy felfejelt labda után alakult ki nagy kavarodás, Suárez kapcsolt elsőnek, és bár a csúsztatása után nem jutott el a labda a hálóig, a gólvonal-technológia nélkül is látni lehetett, hogy bőven bent volt.

A Barca a gól után folytatta az offenzívát, hiszen még mindig bőven volt mit ledolgozni, Messi szabadrúgása és Neymar lövése is veszélyes volt, a PSG pedig a 30. percben adott először életjelet, amikor Lucas lövését könnyen felszedte Ter Stegen.

Úgy tűnt, a német Aytekin bíró nem akart belenyúlni a meccsbe, mert az első félidőben három kezezésnél intett továbbot, kettő a PSG, egy a Barca 16-osán belül történt, és mindegyik az a kategória volt, amiért láttunk már büntetőt.

A PSG beparkolta a buszt a kapuja elé, de érezni lehetett, hogy a Barca nyomását nehezen kezelik a vendégek védői, aminek az lett a vége, hogy a 40. percben Marquinhos addig bénázott, amíg Iniesta mellette középre sarkalta a labdát, ami a menteni igyekvő Kurzawa lábáról perdült be.

Az első félidőben a Barcelona 64 százalékban birtokolta a labdát, és a második félidő elején ugyanott folytatta a hazai csapat, ahol az elsőben abbahagyta. Mindössze három perc telt el, amikor Meunier hasra esve buktatta Neymart, ezért már járt a tizenegyes, amit Messi izomból bevágott.

Még negyven perce volt Luis Enrique csapatának, és már csak egy gól volt a hátrány, úgyhogy érthetően lázba jött a Nou Camp addig sem csendes közönsége. A PSG edzője, Unai Emery is érezte, hogy változtatni kell, feljebb vezényelte a csapatát, és ez nagyon jó döntésnek bizonyult. Cavani előbb még a kapufát találta el, aztán a 61. percben Kurzawa lefejelt labdáját szépen vágta be a léc alá, de a látványnál is fontosabb volt, hogy ezzel a Barca három gólra került a továbbjutástól.

Ez érthetően hazavágta lelkileg Messiéket, Cavani majdnem belőtte a második gólját, és egyre többször vesztették el a fejüket a hazaiak. Az első meccs hőse, Di María most is betalálhatott volna, de addig várt, amíg Mascherano egy kétes becsúszással odaért, aztán az MSN harmadik tagja is beköszönt, Neymar szabadrúgása gyönyörűre sikerült.

Még mindig kellett két gól a Barcának, és az egyik meg is született, amikor Suárez homorított büntetőt érően, és Neymar ezt is a helyére küldte.

Öt perce maradt a Barcának, hogy szerezzen még egy gólt, és a csoda valósággá vált, a 95. percben a csereként beállt Sergi Roberto bevetődve pöckölte be a labdát.

A PSG-játékosok a sírás határán voltak, a Barca-drukkerek konkrétan sírtak a lelátón, egészen hihetetlen meccs volt, a Barca történelmet írt, mert a legrangosabb európai sorozatban még senkit nem jutott tovább mínusz négyről.

[2422872] 2017-03-08 20:45:00 Barcelona - Paris Saint Germainx;

A másik meccsen a Dortmund 0-1-ről indult a Benfica ellen, de gyorsan sikerült egyenlíteni a párharcban, a 4. percben Dembélé szögletét Pulisic csúsztatta meg, Aubameyang pedig a hosszú oldalon teljesen üresen érkezve fejelt a kapuba.

A Dortmund megúszott egy tizenegyest, amikor egy szögletnél Piszczek kezét érintette a labda, aztán a felbátorodó Benfica első helyzeténél Luisao pont Bürki kezébe bólintott.

A németek nem panaszkodhattak a bíróra, ugyanis a félidő közepén a korábban egy sárgát már begyűjtő Dembélé nagyon csúnyán rátaposott ellenfele lábára, amiért meg kellett volna kapnia a kiállítást jelentő másodikat.

A második félidőből negyedóra telt el, amikor Pulisic okosan átemelte a labdát a kapus felett, a fiatal amerikai góljával már a Dortmund állt jobban.

Két perccel később Aubameyang is eredményes volt, amivel el is dőltek az érdemi dolgok.

A végén még a gaboni csatár teljessé tette a mesterhármast (lesről, de ezt csak mi láttuk a lassítás után), így a Dortmund 4-1-gyel ment tovább.

[2422873] 2017-03-08 20:45:00 Borussia Dortmund - Benficax;