Angol foci

Wenger szinte biztosan távozik - még akár a kabalaállat is lehet az edző!

  • varin

Az oddsok nagyon beszédesek, komoly meglepetés lenne, ha jövőre is Wenger irányítaná a szenvedő Arsenalt.

Egyre csak közeledik a nyár, amikor is Arséne Wenger szerződése lejár az Arsenalnál. Mivel sem a londoni szurkolók, sem pedig a tulajdonos nem úgy tűnik, mint aki marasztalná a francia mestert, könnyen lehet, hogy véget ér a két évtizedes Wenger-éra és új arc tűnik fel a csapat kispadján.

Az oddsok is egyébként ebbe az irányba mutatnak, hiszen

meglepő módon már csak 1.40-es pénzzel kecsegtet az a fogadási lehetőség, hogy jövőre nem Wenger irányítja az Ágyúsokat, míg a maradása 2.75-szörös pénzt fizetne.

Ez elsősorban a sikertelen 2017-es esztendőnek tudható be, néhány hete ugyanis még szó volt arról, hogy Wenger hosszabbítása csupán idő kérdése, ám azóta a csapat három vereséget is elszenvedett a Premier League-ben, valamint a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágója is csupán formalitássá avanzsált a Bayern München ellen.

Fotó: South China Morning Post

Ami az utód személyét illeti, a tulajdonos, Stan Kroenke fia, aki tagja az igazgatótanácsnak is, elmondása szerint Thierry Henryt ültetné a kispadra, aki viszont mindössze nyáron szerzi meg az edzősködéshez szükséges papírokat.

Ennek azonban gyökeresen ellentmondanak a fogadóirodák szorzói, hiszen igencsak izmos, 21-34-szeres szorzóval fogadhatnánk arra, hogy Wengert honfitársa követi az Ágyúsok padján, míg a toronymagas favorit Massimilano Allegri, aki jelenleg a Juventusszal ér el szép sikereket.

A legmókásabb opció persze az lenne, ha a kabalaállat, Gunnersaurus ülne le a kispadra, ebben az esetben 501-szeres pénzt zsebelhetünk be, ami alig esélytelenebb opció, mint mondjuk Sam Allardyce, Sir Alex Ferguson vagy Harry Redknapp.

Az Arsenal 5-1-es hátrányból próbálja meg a lehetetlennel egyenértékű továbbjutást kedden este a Bayern München ellen. Gondolatainkat a mérkőzésről itt olvashatod.

Ki lesz az Arsenal következő edzője?
Massimiliano Allegri 2.50
Thomas Tuchel 11.00
Eddie Howe 13.00
Brendan Rodgers 15.00
Luis Enrique 13.00
...  
Thierry Henry 29.00