Tenisz

Ismét szerencsét hoz Amerika Fucsovicsnak?

  • Cesc18

A magyar játékos az amerikai Denis Kudla ellen kezd az Indian Wells-i tenisztorna selejtezőjében.

Ritkán fordítunk nagy figyelmet egy nem Grand Slam-torna selejtezőjére, de most érdemes már egy kicsivel korábban fókuszálni az Indian Wells-i Masters-viadalra, hiszen Fucsovics Márton révén lesz magyar érdekeltség a selejtezőben.

A világranglista 144. helyén álló nyíregyházi teniszező több tornát is tervez a tengerentúlon, Indian Wells mellett ugyanis nevezett a Miami Mastersre és a kettő között megrendezésre kerülő Irving Challengerre is. 

Marcit jó emlékek kötik Amerikához, hiszen tavaly a US Openen pályafutása során először tudott főtáblára jutni egy Grand Slam-tornán.

A selejtező első körében a nála 14 hellyel előrébb tanyázó Denis Kudla lesz az ellenfele, aki Marcihoz hasonlóan egy elég sikeres junior karriert futott, ám a felnőttek között neki sem sikerült még igazán nagyot robbantania. Mindketten 1992-ben születtek, 2010-ben (abban az évben amikor Fucsovics Wimbledonban a junioroknál diadalmaskodott) Kudla a US Openen döntőzött. Ugyan a profik között még nem találkoztak, de fiatalabb korukból jól ismerik egymást.

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Denis Kudla
2.05 1.60

Mint az látható, a bukmékerek Kudlát hozták ki favoritnak, ami vélhetően csak a hazai pályának köszönhető. A formája ugyanis nem ad erre okot, még ha februárban nyert is öt meccset, hozzá kell tenni, hogy mindezt Challenger-tornákon tette.

Nehéz komolyabb jóslatokba bonyolódni, hiszen az nem kérdés, hogyha Marci a szebbik arcát mutatja, akkor ő a favoritja a meccsnek, viszont ez csak a pályán fog kiderülni. Ami igazán jó tippnek tűnik, az a 22.5 játék felett, miután Kudla az utóbbi időben meglehetősen sok szoros meccset vívott.