Bajnokok Ligája

50 percnyi izgalom, majd jött a realitás

Lemásolták a csapatok az odavágókat a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében: oda-vissza 3-1 a Real Madridnak és 5-1 a Bayern Münchennek.

A szokásos 4-3-3-mal kezdett mind a Napoli, mind pedig a Real Madrid. Az olaszoknál Callejón-Mertens-Insigne, a spanyoloknál pedig Bale-Benzema-Ronaldo trió volt hivatott a gólokat szerezni.

Nagy elánnal kezdett a Napoli, látszott, hogy Sarri úgy küldte ki Hamsikékat, hogy vezetést kell szerezni minél hamarabb. A zajos tizenöt perc után azonban kissé leültek a csapatok és már a Real Madrid is veszélyeztetni kezdte Navas kapuját. Ám az első döfést mégis az olaszok vitték be, Dries Mertens szép gurítással tette szorosabbá a párharcot.

Nagyon izgalmas, lendületes 45 percet láthattunk az első játékrészben, amelyet főleg Napoli-lehetőségek, illetve egy-egy kapufa színesített.

A szünetet követően azonban Sergio Ramos a fejébe vette, itt bizony nem lesz csoda és két bólintással 12 perc alatt eldöntötte azt is, hogy nem csak Napoli-továbbjutás, de hosszabbítás sem lesz.

Ramos első gólja

Ramos második gólja

Az utolsó percekben már nem láttunk csúcsfutballt, mindkét gárda tudta, eldőltek a nagy kérdések. Morata azonban még odatette magát és szerzett egy gólt, nehogy ne egy csatáré legyen az utolsó szó.

Továbbjutott a Real Madrid 6-2-es összesítéssel.

Noha Arséne Wenger korábban kilátásba helyezte, hogy Alexis Sánchez játéka sem biztos a Bayern München ellen, a chilei klasszis végül kifutott a gyepre a kezdő tizenegyben, így csak Santi Cazorla volt érzékeny hiányzó az Ágyúsoknál. A bajor csapatban Lewandowski volt az ék, a lengyel klasszis mögött pedig Robben, Thiago és Ribéry szolgálta ki a támadót. Igaz, a sztárok mellett így is akadtak pihenők, Müller és Cech is padozott Özil mellett.

Ahogyan Nápolyban, itt is a győzelmi kényszerben játszó hazai gárda kezdte jobban a meccset, Giroud révén előbb kapufát, majd Walcott bombájának köszönhetően már gólt is elért az Arsenal az első 25 percben.

A második játékrészben csakhamar szertefoszlottak a rendkívül halovány londoni álmok, Koscielny szabálytalansága tizenegyes+piros kombót ért, ami az Arsenal kiesését is jelentette.

A 70.percre aztán át is vették a vezetést a németek, Ospina hibája után Arjen Robben volt eredményes.

Az utolsó percekre már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyer a müncheni csapat, előbb Lewa lőtt egy kapufát, majd Douglas Costa és Vidal két gólja állította be a végeredményt. Továbbjutott a Bayern, megalázó 10-2-es összesítéssel.

Douglas Costa gólja

Vidal első gólja

Vidal második gólja

2017-03-07;42