NB I

Megpecsételődött a patinás magyar klub sorsa?

  • ivan

Menesztett vezetőedző, elbukott derbi, távozó csapatkapitány - van még visszaút a Diósgyőr számára?

Szegény embert az ág is húzza avagy ami elromolhat, az el is romlik - akár ez is lehetne a szemünk előtt kibontakozó szappanopera címe, amelynek főszereplője a Diósgyőr futballcsapata.

A szezonnak nagy reményekkel nekivágó miskolci alakulat a hétvégén újabb szöget vert be saját koporsójába, miután a Debrecen elleni kelet-magyarországi derbit simán elbukta 3-0-ra. A piros-fehérek a Loki elleni rangadóra már a csütörtökön menesztett Horváth Ferenc nélkül utaztak el, ám az ideiglenesen megbízott Vitelki Zoltán nem tudott csodát tenni, így a DVTK a harmadik vereségét is elkönyvelhette a bajnokság második etapjában.

A 0 pontos tavaszi idény természetesen nem maradt következmények nélkül, a borsodiak a kiesést jelentő 11. helyen állnak a tabellán, és mivel éppen a közvetlen riválisok ellen veszítették el a meccseiket, túl sok jóval nem kecsegtet számukra a folytatás sem.

A tavasszal kilátástalan támadójátékot produkáló Debrecen a Diósgyőr ellen megtáltosodott, és ilyen bombagóllal büntette a széteső ellenfelét:

Hogy a Diósgyőr darabjaira hullott, az nem igazán kérdés. A három tavaszi forduló során 9 gólt kapott a csapat, öngólok, fegyelmezetlenség miatt bekapott piros lapok vagy éppen óriási potyagólok jellemezték a gárda mérkőzéseit. A kilátástalanság egyre inkább nyomot üt a csapat teljesítményén, és ez már a legendásan hűséges és kitartó diósgyőri szurkolótábornál is kiverte a biztosítékot.

A Debrecen elleni meccs után a diósgyőri futballisták kimentek a vendég szurkolók elé megköszönni a biztatást, ám a drukkerek nem kértek a tapsból:

Bár bejárásunk a diósgyőri székházba nincsen, nem lövünk mellé azzal, ha azt mondjuk, az öltözői morál is a béka feneke alatt lehet. Mi lehetne erre jobb példa, minthogy vasárnap este a csapatkapitány Elek Ákos bejelentette, hogy elhagyja a süllyedő hajót és a kazah bajnokságba igazol. A magyar válogatott középpályás vasárnap este már el is köszönt a csapattársaktól, de búcsúzóul még arra kérte a többieket, hogy tartsanak ki és harcolják ki a bennmaradást.

"Ugyan nem kapcsolódik ide szorosan, de szeretnék mondani pár szót a csapat jelenlegi gondjairól. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mindenkit nagyon megviseltek az elmúlt hónapok, személy szerint engem is, de még semmi sincs veszve. Tudom, hogy a szurkolóink is el vannak keseredve, hozzám is eljutnak a különböző vélemények, de most nem a széthúzásnak, hanem az összefogásnak van itt az ideje. Csak a csodálatos szurkolótáborunkkal együtt sikerülhet kiharcolni a minimális célt, mindenkinek hinni kell abban, hogy meghosszabbítjuk az élvonalbeli tagságot. Most a játékosoknak, edzőknek, szurkolóknak egy emberként kell küzdeni azért, hogy ez sikerüljön és én hiszek abban, hogy sikerülni is fog, hiszen a feltételek adottak ehhez Diósgyőrben" - idézi a dvtk.eu Elek Ákost. (A diósgyőri cséká szerződésébe egyébként beleírták, hogy megfelelő külföldi megkeresés esetén bármikor távozhat, Elek pedig "visszautasíthatatlan" ajánlatként írta le a kazah lehetőséget, szóval nem volt mit tenni.)

A Diósgyőr jelenleg a 11. helyen áll az OTP Bank Ligában, ám elnézve a gárda sorsolását és a soron következő mérkőzéseit, nem biztos, hogy könnyedén megy majd a felzárkózás. A borsodiak hétvégén a listavezető Videoton vendégei lesznek, majd a válogatott miatti szünetet követően - immáron az egyelőre ismeretlen, új edzővel - az Újpestet fogadják, aztán utaznak a Ferencvároshoz, majd vendégül látják a Honvédot. Ezt követően két idegenbeli meccs vár a csapatra a Haladás és a Paks ellen, majd érkezik a Vasas.

Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója hétfő reggel a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt, ahol elmondta, továbbra sem opció Miskolcon a kiesés. Bár ez a hozzáállás példaértékű, a Diósgyőr pillanatnyi helyzetét figyelembe véve komoly bravúr lenne az élvonalbeli tagság meghosszabbítása.

[2295543] 2017-03-04 15:30:00 Debrecen - Diósgyőrx;
209575