Darts

Skót-holland előrehozott döntő a nyolc között

Vasárnap délután a negyeddöntős küzdelmekkel folytatódik a UK Open, melyen még a mai napon bajnokot avatnak.

Nem hazudtolta meg magát eddig a torna, ugyanis számtalan óriási meglepetést született az elmúlt két napban. Többek között olyan nevek nincsenek már versenyben, mint Gary Anderson és Adrian Lewis. Bennük egyébként az a közös, hogy mindketten az amatőr (!) státuszú Paul Hogantől kaptak ki. Elképesztő hőstett volt ez az 53 éve játékostól:

Anderson ellen 9.00-es, Lewis ellen pedig 5.50-es oddsot adtak a győzelmére, szóval masszív underdognak számított a bukmékereknél.

Raymond van Barneveld személyében azért versenyben maradt egy világbajnok, ám könnyen lehet, hogy az elődöntőt már ő sem éri meg, ugyanis Peter Wrighttal sorsolták össze. Ezt a csatát nyugodtan nevezhetjük előrehozott döntőnek, hiszen hiába vannak rajtuk kívül még kiváló játékosok versenyben, ennek a meccsnek a győztese a folytatásban abszolút első számú favoritja lesz a trófeának.  

Igazán komoly vesztenivalója inkább a skótnak van ezen a meccsen, hiszen nagyon régóta küzd már élete első major torna sikeréért, ez pedig most egy hatalmas lehetőség számára. Persze Barney is foggal-körömmel ragaszkodik majd a győzelemhez, ugyanis meglehetősen régóta böjtöl, 2014-ben ünnepelhetett legutóbb rangos tornagyőzelmet. 

Wright a favoritja a meccsnek, nagyon összeszedett és magas színvonalú játékot nyújtott eddig, de a hollandot soha nem lehet leírni, pláne egy ilyen hosszú meccsen (10 leget kell nyerni a továbbjutáshoz).

Abszolút a lehetőségek napja ez, hiszen a másik hat játékos is érezheti úgy, hogy eljött az ő ideje. Ennek megfelelően a másik három negyeddöntő is ki-ki meccsnek ígérkezik. Lesz egy Kim Huybrechts-Alan Norris, Ian White-Gerwyn Price és Simon Whitlock-Daryl Gurney összecsapás. 

Papíron a Huybrechts, White, Whitlock triónak kellene továbbmennie, de egyikük kiesése sem lenne meglepő. Hármójuk közül egyébként eddig az angolnak kellett a legkevésbé szétszaggatnia magát, White úgy jutott el idáig, hogy a Barham, Shepherd, Lukeman hármast győzte le, ami finoman szólva sem nevezhető acélos sorsolásnak...

Nehéz jósolni ezeken a meccseken, de Price-ban látunk fantáziát, több, mint meggyőző volt eddig, így elkaphatja White-ot, aki igazán tesztelve még nem volt.

UK Open, negyeddöntők:
 
Kezdés Mérkőzés 1 2
14:00 Kim Huybrechts-Alan Norris 1.60 2.05
15:00 Ian White-Gerwyn Price 1.70 1.90
16:00 Simon Whitlock-Daryl Gurney 1.70 1.95
17:00 Peter Wright-Raymond van Barneveld 1.40 2.50

Kattints a képre a játékért!