Tenisz

Maratoni csatában dőlhet el a trófea sorsa

  • Cesc18

Vasárnap este Pablo Cuevas és Albert Ramos-Vinolas feszül egymásnak a Sao Paulo-i tenisztorna döntőjében.

A címvédő Pablo Cuevas nem érkezett túl jó előjelekkel Brazíliába, hiszen sorozatban három tornán maradt nyeretlen, köztük az Australian Openen. A Sao Paulo-i levegőtől azonban ismét megtáltosodott és sorozatban harmadik alkalommal verekedte be magát a döntőbe. Tavaly és tavalyelőtt a trófeát is megkaparintotta, szóval immáron 12 meccs óta veretlen a 20 milliós metropoliszban. De lesz-e ez 13? Ehhez azt az Albert Ramos-Vinolast kell legyőznie, aki pályafutása során először jutott fináléba egy dél-amerikai viadalon.

A balkezes spanyol játékos borzasztó kiegyensúlyozott volt az elmúlt hetekben, Quitóban és Rióban elődöntőzött, míg Buenos Airesben negyeddöntőzött, így nagyon megérdemelte ezt a döntőt. Alaposan megszenvedett érte, egyik meccse sem volt sima, a trófeát megszerezni pedig pláne nem lesz könnyű. Cuevast Sao Paulóban átlengi a verhetetlenség érzése, az ilyen teniszezőket pedig ilyenkor borzasztó nehéz legyőzni, erre elég jó példa Victor Estrella, aki Quito háromszoros címvédője.

Kettejük közül az uruguayi a nagyobb tudású, de Ramos is nagyon komoly teniszre képes, főleg salakon, így egy kegyetlenül szoros döntőre számítunk. Ugyan az egymás elleni mérlegük 4-1-es Cuevas fölényt mutat, de messze ezen az összecsapásukon lesz a legnagyobb a tét, korábban mindig a tornák elején futottak össze. 

Cuevas sem vette könnyedén az akadályokat, és bár a legtöbb dolog mellette szól, meglepő lenne, ha simán legyőzné a szívós spanyolt. 

hatharom.com
22.5 játék felett
@ 1.90