Premier League

Nagy esély előtt a WBA és a Watford

Tovább zárkózhat a West Brom, nehéz helyzetbe kerülhet a Southampton és a Middlesbrough. PL előzetes.

A WBA a Crystal Palace ellen szerezhet újabb három pontot.

Pazar formában várja a West Bromwich a Crystal Palace együttesét, ugyanis a birminghami klub a legutóbbi öt bajnokiján veretlen maradt. A WBA-nak ráadásul hazai pályán nagyon megy, az utolsó négy otthoni Premier League-meccsüket zsinórban megnyerték a kék-fehérek. Ezzel szemben a londoniak vergődnek idén, igaz, az elmúlt héten a Middlesbrough ellen egy roppant fontos találkozót húztak be, így pedig már csak mindössze rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően állnak kieső helyen. A Sasoknak ugyanakkor abszolút nem megy házon kívül, az utolsó tíz kirándulásuk közül mindössze egyszer tudták hazavinni a három pontot. Sam Allardyce csapatában ráadásul temérdek hiányzó lesz, míg Tony Pulis mindössze Matt Philipsre nem számíthat szombaton, így nem lenne meglepő, ha zsinórban harmadjára is a West Bromwich nyerné - 2.10 @ TippmixPro - a felek összecsapását.

Két gyenge formában lévő csapat csap össze Stoke-ban, ahova a Middlesbrough látogat. A hazaiak óriási pofonba néztek bele vasárnap a White Hart Lane-en, míg az azt megelőző négy meccsük közül egyet tudtak megnyerni. A Fazekasok mentségére szóljon, hogy legalább otthoni környezetükben elfogadhatóan teljesítenek, ahol mindössze kétszer veszítettek a bajnokságban.

A Boro sem lehet büszke a múlt heti eredményére, hiszen egy "hatpontos" rangadót bukott el a Selhurst Parkban, így pedig nehéz helyzetbe került. Ezúttal is kemény feladat vár a piros-fehérekre, hiszen idegenben abszolút nem megy a csapatnak, az utolsó 12 PL-meccsükön nem tudtak házon kívül nyerni Aitor Karanka fiai, ráadásul az utolsó hat idegenbeli találkozójuk közül ötön még csak gólt sem lőttek.

Mindkét csapatnak nagy szüksége van a pontokra, így a szokásosnál is defenzívebb játék várható egy olyan meccsen, amelyen a csapatok amúgy sem a gólparádés találkozóikról híresek, vagyis nagy esély mutatkozik az "underre". A 2,5-nél kevesebb találatra a     1.50-szeres szorzót kínál.

Némileg talán meglepő, de perpillanat a Watford egy ponttal és egy hellyel megelőzi a Southampton gárdáját a Premier League-ben. A hazaiak mindezt az utóbbi hetekben mutatott teljesítményüknek köszönhetik, s noha az utolsó két bajnokijukon nem tudtak nyerni Walter Mazzariék, a csapat produkciójára nem lehet panasz. Ezzel szemben a Szentek nincsenek jó passzban, ráadásul roppant szerencsétlenül veszítették el vasárnap a Ligakupa fináléját, avagy a játékosok lelkileg abszolút mélyen vannak. A csapatból egyébként is hat meghatározó futballista hiányzik majd a hétvégén, vagyis nincs könnyű helyzetben Claude Puel. Mindezek után úgy véljük, hogy a Watford az augusztusi, idegenbeli bajnokit követően ezúttal is minimum egy pontra - 1X 1.63 @ TippmixPro - rászolgálhat a Southampton ellen.

A Manchester United-Bournemouth, a Swansea-Burnley és a Leicester-Hull City mérkőzésekkel egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk, míg a Liverpool-Arsenal rangadó felvezetőjével egy későbbi írásunkban találkozhattok.

A Premier League szombati mérkőzéseinek szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Manchester United-Bournemouth 1.25 5.50 10.00
West Bromwich-Crystal Palace 2.10 3.10 3.55
Swansea-Burnley 1.95 3.30 3.80
Stoke-Middlesbrough 1.95 3.15 4.00
Watford-Southampton 3.35 3.15 2.15
Leicester-Hull City 1.80 3.40 4.35
Liverpool-Arsenal 2.00 3.40 3.50





 

 

 

 

 

2017-03-04;47
209498