NB I

Ezért pontlevonást érdemelne a Fradi és az Újpest is

A forduló rangadója borzalmas 90 percet hozott, ám a Fradi fontos három pontot szerzett Újpesten.

Ahogy sejteni lehetett, szépen megteltek a Szusza Ferenc Stadion lelátói, az Újpest és a Ferencváros szenzációs hangulatban kezdhetett neki a zöld-fehérek számára kulcsfontosságú 90 percnek. Egyik fél sem játszhatott legjobb tizenegyével, a hazaiaknál Bardhi és Diarra, míg a vendégeknél Kleinheisler és Nalepa hiányzott.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, Andric többször is veszélyeztette Dibusz Dénes kapuját, míg a zöld-fehérek alig-alig jutottak el Balajcza kapujáig. A kezdeti lelkesedés hamar alábbhagyott, és percekig semmi nem történt a pályán. A 35. percben aztán megszerezte a vezetést a Fradi, Balázs Benjamin szabálytalanságát követően Gera szabadrúgása Andricot is érintve perdült a jubiláló Balajcza kapujába. A gól nagyon megzavarta a IV. kerületieket, akár már a félidőre megduplázhatta volna előnyét a Ferencváros a bizonytalankodó hazai bekkeknek köszönhetően, ám az egygólos fór - látva a csapata játékát - így is elégedettséggel tölthette el Thomas Dollt.

Fotó: MTI

A második játékrészt is az újpesti csapat kezdte nagyobb iramban, ám helyzetet nemigen láthattunk. Összességében rettenetesen gyenge mérkőzés volt, ahol a gól egyik oldalon sem volt benne a játékban, kizárólag védelmi hibákból születtek apróbb lehetőségek.

Teltek-múltak a percek, de sem a csereként beálló Lázok, sem pedig a tőle szokatlanul támadó szerepkört kapó Heris nem tudott sokat hozzátenni az Újpest játékához. Előbbi játékosnak akadt volna lehetősége egalizálni, ám három méterről kapásból a villamosmegállóig lőtte a helyzetét.

A végeredmény tehát 0-1, de a látottak alapján egyik csapat sem érdemelt volna egy pontot sem. Borzalmasan gyenge 90 percet produkáltak a felek, az őszi 3-3 közelébe sem ért a mostani mérkőzés. A vendégek viszont nagyon fontos három pontot szereztek.

[2295540] 2017-03-04 18:00:00 Újpest - Ferencvárosx;
2017-03-04;212
209575