NB I

Élen a Vidi, a Diósgyőrt saját kapusa végezte ki

Címkék:

Ivan Rados döntötte el a DVSC-DVTK rangadót potyáival, míg Felcsúton egy gyönyörű Lazovics-emelés volt a különbség.

Nem kezdett igazán nagy ütemben a Videoton-Honvéd mérkőzés, a kispestiek igyekeztek stabilan védekezni, támadásokra alig-alig futotta erejükből. A 38. percben aztán végül megadta magát a listavezető retesze, Lazovics egy csodaszép emelést követően lőtte élre ismét a fehérvári gárdát.

A fordulást követően a Honvéd nagyobb fokozatba kapcsolt, többször is veszélyeztették Lanzafeméék Kovácsik kapuját, ám az egyenlítés elmaradt, sőt Ivan Lovric második buta szabálytalansága után megkapta a kiállítást érő második sárga lapot is, így a hátralévő harminc percre emberhátrányban maradt Marco Rossi csapata. A döntő szó végül Scsepovicsé volt, aki tizenegyesből kétgólosra növelte a Vidi előnyét, innen pedig már nem volt visszaút. Lazovics a lefújás előtt még egyszer betalált, így a végeredmény 3-0. A győzelmével a Fehérvár visszavette a vezetést a tabellán, a hazai siker pedig szállította várakozásainkat.

Fotó: vidi.hu

A keleti kiesési derbin már az első perctől kezdve lényegesen veszélyesebb volt a hazai pályán játszó Debrecen, ám a ziccerek és helyzetek kimaradtak egészen a 30. percig. Ekkor Osváth Attila szánta el magát lövésre, amelyet Ivan Rados bepotyázott. Az amúgy is gyatrán játszó vendégek tehát még nagyobb bajba kerültek. Rados keserű percei azonban nem értek véget, néhány perccel az egyik szélső hátvéd találata után a másik, Ferenczi János is betalált, ismételten a DVTK-portás asszisztálása mellett.

A második félidőben néhány percen belül mindkét csapat betalálhatott volna, előbb a Loki kontrája halt el az utolsó passzon, majd Danilovicsot a kapufa mentette meg egy fejesnél. Hiába játszott a miskolci csapat gólkényszerben, a Loki ugyanúgy irányított, mint az első félidőben és a 60. percre el is dőltek a nagy kérdések. Suh sarokkal adott parádés gólpasszt Feltschernek, aki egy csodálatos bombával tett pontot a keleti rangadó végére. Talán nem is véletlen, hogy az utolsó percekre a vendégszurkolók torkából többször is felhangzott a jól ismert "NB II keleti csoport" rigmus. A Videoton-meccshez hasonlón itt örülhettünk, hiszen a mérkőzésre ajánlott tippünk itt is zöldült.

Fotó: MTI

A két kiemelt mérkőzés hazai győzelmeit azonban nem követték újabbak, hiszen a másik három találkozón a vendéglátók simán nyertek. A Vasas Mezőkövesden, a Paks a Hungária körúton, míg a Haladás Gyirmóton nyert gond nélkül.

A forduló legnagyobb derbijét, az Újpest-Fradi 18 órától rendezik a Szusza Ferenc Stadionban.

2017-03-04;212
209575