Angol foci

A saját idényükét már elszúrtak, de most a másikkal is kibabrálhatnak

Az Arsenal és a Liverpool is csalódott lehet a szezon alakulása miatt, de a szombati rangadónak így is nagy tétje van.

„Mindig jövőre, újpesti mindig jövőre” – ezzel a rigmussal hergelték az ellenfelek szurkolói a magyar stadionokban a lilákat, akik utoljára 1998-ban nyerték meg a bajnokságot.

Az érzés ismerős lehet az Arsenal és a Liverpool drukkerei számára, mert a két csapat minden szezonnak úgy vág neki általában, hogy na majd most, aztán rendre nagy koppanás lesz a vége.

Főleg a Pool-drukkerek lehetnek bánatosak, hogy idén is sikerült elrontani a remek ősz után a bajnokságot, mert a csapat 1990 óta nem ért oda az első helyre, úgyhogy az ínséges időszak huszonhét éve tart.

1x2    
Liverpool Döntetlen Arsenal
2.10 3.35 3.30

A két csalódott csapat szombaton egymásnak feszül, és bár az első hely már feledésbe merült, a tét így is nagyon nagy. Jelenleg a második Tottenham és a hatodik Manchester United között mindössze hat pont a távolság, ami azt jelenti, hogy öten pályáznak három BL-helyre, vagyis két versenyzőnek fájni fog a végkimenetel.

Jelen állás szerint az Arsenal még pont befér a BL-selejtezős negyedik helyre, de a Liverpool csak egy pontra van tőle, vagyis sikeres szombatot zárva előzhet.

Ami a semleges szurkolóknak jó, a sportfogadók számára pedig hasznos információ lehet, hogy a két csapat hét meccsén összesen 31 gól született, pedig volt közte egy 0-0 is. A Liverpool eddig nagyon meggyőző volt az idényben a rangadókon, ha csak ezen múlna, sokkal jobban állna, de ott vannak az olyan kisiklások, mint a hétfői 1-3 a Leicester ellen.

[2252443] 2017-03-04 18:30:00 Liverpool - Arsenalx;10

Az első fordulóban a Liverpool 4-3-ra nyert az Emiratesben, és már akkor is látszott, hogy a két csapatnak bőven lesznek gondjai a védelemben. Az Arsenal-drukkereknek erről egy viszonylag friss élménye is van, mert a BL-nyolcaddöntőben a Bayern elég rendesen megrakta a londoniakat, az 5-1-gyel le is rendezte a párharcot.

De a Liverpool sem volt képes orvosolni a problémákat, a Leicester ellen kényszerből a védekező középpályás Lucas Leiva játszott belső védőt, aki nem tudta tartani a lépést a tavalyi önmagát idéző Jamie Vardyval.

Ami nagyon rossz hír a Liverpool számára, hogy a csapatkapitány Jordan Henderson nem léphet pályára szombaton, pedig az ő hatalmas mezőnymunkája nagyon kellett volna, hogy némileg levegye a terhet a védelemről.

A horvát hátvéd, Dejan Lovren január 31. óta nem játszott, de már a többiekkel edz, és a meccs előtt derül ki, hogy visszatérhet-e. Az Arsenalnál Mesut Özil betegség miatt félbehagyta a csütörtöki edzését, de így is játszani fog várhatóan, ahogyan Aarom Ramsey és Laurent Koscielny is csatasorba áll, Mohamed Elneny viszont bokasérülés miatt három hétig pihen.

Xhaka keménységével már Mané is megismerkedett

Az Arsenal kérdéses sorsú edzője, Arsene Wenger az 50. találkozójára készül a Pool ellen, és azt szeretné elkerülni, hogy 2000 óta először forduljon elő, hogy a oda-vissza kikapnak a Vörösöktől. Az elmúlt évek alapján a londoniaknak azért nem kell remegniük az Anfielden, mert az utolsó kilenc látogatás alkalmával három győzelem és öt döntetlen mellett csak egy vereség került a statisztikába.

Még néhány érdekesség: a Liverpool az utolsó tíz hazai meccsén mindig kapott gólt; ebben a párosításban 16 gól született a 90. percben, illetve a hosszabbításban, mióta Premier League-nek hívják a bajnokságot; Klopp csapata 12 meccset játszott idén, és csak kettőt tudott megnyerni ezek közül; az Arsenal chilei csatára, Alexis Sánchez 17 góljával és 8 gólpasszával vezeti a kanadai táblázatot, de az első hat helyezett ellen csak egyszer talált be.

[2252443] 2017-03-04 18:30:00 Liverpool - Arsenalx;
2017-03-04;47
2017-03-05;47
2017-03-06;47
209498