Tenisz

Mit műveltél, Andy?

  • Cesc18

A világelső brit teniszező 7 meccslabdát hárított a negyeddöntőben, ezek után Lucas Pouille legyőzése az elődöntőben már gyerekjátéknak ígérkezik.

Az idei dubaji torna még a tavalyi őrületet is felülmúlja, elég, ha csak annyit írunk, hogy az alsó ágon Fernando Verdasco és Robin Haase fog megküzdeni a döntőért...Ezt a meccset jobb nem is piszkálni, úgyis az idegek döntik el, e tekintetben pedig egyikük sem topkategóriás, értsd, fejben finoman szólva sem a legerősebbek. A másik elődöntő már érdekesebb, melyben Andy Murray és Lucas Pouille méri össze a tudását.

Nem lehet szó nélkül elmenni a brit csütörtöki negyeddöntője mellett. Murray egy elképesztő meccset vívott Philipp Kohlschreiber ellen, igazi thriller volt a javából: a második játszma rövidítése 20-18-ra (!) lett a skót világelsőé, összesen 7 (!) meccslabdát hárított. Hasonlóan hosszú tie-breaket ATP-tornán legutóbb 2007-ben Andy Roddick és Jo-Wilfried Tsonga vívott egymással az Australian Openen.

A rekord Benjamin Balleret és Guillaume Couillard nevéhez fűződik, akik egy Futures tornán 36-34-ig mentek el.

De visszakanyarodva Murrayékhez, a brit a hárított meccslabdák után a döntő szettet természetesen már lesimázta, a német nem igazán tudta feldolgozni a történteket...

"Természetesen mindig rossz érzés veszíteni, de nem vagyok csalódott. Nagyszerűen teniszeztem, életem egyik legjobb meccsét játszottam. Andy hatalmas küzdő, megérdemelten győzött." - mondta Kohlschreiber.

A hárított meccslabdák:

Nagy kérdés, hogy Murrayből mennyit vett ki ez a derbi, bár ismerve őt, ettől csak felpörög, imádja az ilyen meccseket túlélni. Ráadásul most jól is játszott, tehát nem arról volt szó, hogy szenvedett volna a pályán, egyszerűen egy kiváló napot kifogó ellenfélbe botlott. 

Pouille is alaposan megszenvedett a Roger Federert meccslabdákról kiütő Evgeny Donskoy ellen, csak döntő szett tie-breakben tudta búcsúztatni az oroszt. 

Fogadás a győztesre    
Andy Murray Lucas Pouille
1.10 5.50

A franciának abszolút nem fekszik a brit stílusa, erre kiváló bizonyíték a tavalyi három meccsük: Párizsban 6-3, 6-0-ra, Sanghajban 6-1, 6-3-ra, míg Rómában 6-2, 6-1-re nyert Murray. Egyszerűen Pouille nem talál rajta fogást, ami persze abból a szempontból nem meglepő, hogy hasonló felfogásban játszik ő is, csak éppen mindezt gyengébb minőségben teszi a pályára, mint a skót. 

Ezek fényében adja magát a 19.5 játék alatt tipp (1.80 @ TippmixPro), de annyira őrült ez a torna, hogy mi nem merjük behúzni...