E-sport

Itt már az lenne a meglepetés, ha érvényesülne a papírforma!

  • Thanatos

Jön az NA LCS hatodik hete, ahogyan pedig azt megszokhattuk, Thanatos végig is tippelte a mérkőzéseket.

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

A League of Legends versenynaptára tavasszal is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

NA LCS 6. Hét

Alap információk: 10 csapat küzd egymással Bo3 szériákban, tehát minden ütközet 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 9 hétig tart, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 6 helyezett jut be. A meccsnapok és a kezdés: Péntek 24:00, Szombat 21:00, Vasárnap 21:00.

Amíg Európában javában zajlott múlt héten az első idei nemzetközi bajnokság, Észak-Amerika némán hallgatott és figyelt. Mivel minden meghívott csapat visszavonta a részvételt, gyakorlatilag végig pihenhettek, no meg persze gyakorolhattak. Tekintve, hogy nekik már csak négy hét van hátra az alapszakaszból, kezd egyre jobban kiéleződni a helyzet. Eddig is tapasztaltuk, hogy óriási meglepetések, ingadozások vannak ebben a régióban 1-1 ütközet alkalmával, ám összességében mindenki a teljesítménye alapján elvárt helyen áll a tabellán. Hogy egy utolsó helyen lévő társaság simán elkalapálja az elsőt? Hogy rendszeresen borul a papírforma? Ugyan, ezek csak az NA LCS egyedi jellemzői, melyek őrültbe kergetik a szakértőket és elemzőket, de felejthetetlen pillanatokkal ajándékozzák meg a nézőket és a fogadások szerelmeseit.

Kiemelt mérkőzések:

C9 vs. FLY [Vasárnap ~24:00]

Nem is oly régen láthattuk az első ütközetét ezen két csapatnak, amely az elvártak szerint zajlott: mind a három mérkőzés kihasználása, teljes egymásnak feszülés, Cloud9 győzelem. Azóta viszont eltelt egy versenyhét, és kénytelenek vagyunk újragondolni az egész eddigi elképzelést. A C9 kikapott mindenkitől, akik igazán erősnek mondhatóak ebben a mezőnyben. A FLY ugyanezt megtette, valamint az utolsó helyeken csücsülő Team Dignitas csapatától kapott egy akkora pofont, hogy évekig inkább bemennek majd a sarokba sírni, ha szóba kerül az az este. Ha az alap számokat nézzük, a FLY kötelezően elhozza az összes első tornyot, az első gyilkosságoknál bármi előfordulhat, sárkányok és Baron is fog hullani bőven. Mivel a Cloud9 továbbra is csere felsőösvényessel mozog, így akár a győzelem is kicsúszhat a kezükből. Ami viszont tény, hogy ennek a meccsnek a végeredményét csak tippelni lehet, tudni nem…

Thanatos-tipp: C9 1 – 2 FLY

P1 vs. DIG [Szombat ~24:00]

Normál esetben ez a mérkőzés nem került volna bele a kiemelt kategóriába, aztán a múlt héten megtáltosodott a DIG. Ahogyan P1 is, miután elkalapálta a C9 társaságát. Ezek után érdemes majd árgus szemekkel figyelni ezt az ütközetet. Bőven volt ideje gyakorolni mind a két társaságnak, ráadásul a legjobb helyekért folyó harc során minden győzelem számít. Egyik társaság sem erős az első célpontok megszerzése terén, ám az első gyilkosságnál talán a P1 jöhet ki esélyesebben, míg az első toronynál a DIG jöhet befutóként. Mind a két csapat rengeteg sárkányt hoz, ráadásul a Baron Nashorból is pusztulhat akár kettőnél is több, hiszen közel 40 perces a két társaság átlag mérkőzésideje. A P1-nek kellene hoznia a szériát papíron, ám a DIG könnyedén kibontakozhat legalább egy mérkőzés erejéig, így izgalmakban itt sem lesz hiány.

Thanatos-tipp: P1 2 – 1 DIG

Oddsok a mérkőzésekre
Immortals: 1.57 Team Liquid: 2.25
Phoenix1: 1.61 CLG: 2.20
Echo Fox: 2.75 Cloud9: 1.40
FlyQuest: 1.36 EnVyUs: 3.00
Phoenix1: 1.53 Team Dignitas: 2.25
Team SoloMid: 1.44 CLG: 2.62
Echo Fox: 1.83 Team Liquid: 1.83
Team Dignitas: 2.75 Team SoloMid: 1.40
Cloud9: 1.36 FlyQuest: 3.00
Immortals: 1.28 EnVyUs: 3.50

Többi mérkőzésre tippek:

IMT vs. TL [Péntek 24:00] 2 - 0

P1 vs. CLG [Péntek ~03:00] 2 - 1

FOX vs. C9 [Szombat 21:00] 0 - 2

FLY vs. NV [Szombat 21:00] 2 – 0

TSM vs. CLG [Szombat ~24:00] 2 - 1

DIG vs. TSM [Vasárnap 21:00] 1 – 2

FOX vs. TL [Vasárnap 21:00] 1 - 2

IMT vs. NV [Vasárnap ~24:00] 2 - 1

Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.