Sportfogadás

Így áll a hosszú távú fogadásunk - helyzetjelentés

Közel négy hét telt el mióta feladtuk hosszú távú fogadásunkat. Ez idő alatt csapataink - Ferencváros, Puskás Akadémia, Veszprém - jó néhány csatát megvívtak, s kijelenthető, hogy együtteseink jó úton haladnak afelé, hogy profitot szállítsanak a rájuk fogadóknak.

Böde Dánielék már a nyolc között járnak az MK-ban. - Fotó: facebook.com/fradi.hu

Ferencváros nyeri a Magyar Kupát

A legnagyobb szorzón a Ferencváros Magyar Kupa sikerére fogadtunk, de eddig nem csalódtunk a zöld-fehérekben, hiszen az FTC lépte a legnagyobbat csapataink közül. Thomas Doll együttesének a bajnokságban nem megy - két gól nélküli döntetlen a Debrecen és a Videoton ellen -, a kupában viszont annál inkább, hiszen a Fradi bejutott a legjobb nyolc közé a sorozatban, ráadásul az NB I jelenlegi listavezetőjét, a Honvédot ejtette ki kettős győzelemmel, 4-1-es gólkülönbséggel.

A negyeddöntőben a IX. kerületiek a Diósgyőr együttesével találkoznak, amely csapat látványosan szenved tavasszal, s már edzőjét is elveszítette, vagyis egyértelmű, hogy a Ferencváros a párharc esélyese. A zöld-fehérek két nagy ellenlábasa, a Vasas és az Újpest, ráadásul egymás ellen játszik, vagyis amennyiben az FTC sikerrel veszi ezt a kört is, úgy reálisan nézve maximum egy komoly ellenfele lehet a sorozat hátralévő részében.

Mindezt a     is érzékelteti szorzóival, hiszen a Ferencvárosra kínált, s általunk megfogadott négyszeres szorzót drasztikusan, közel felére csökkentette, hiszen perpillanat mindössze 2.10-szeres oddson fogadhatunk arra, hogy a zöld-fehérek ismét megnyerik a Magyar Kupát.

Veszprém nyeri a bajnokságot

Ahogy játékba küldtük szelvényünket, a Veszprém már aznap bajnoki mérkőzést játszott, s magabiztosan kilenc góllal verte az Eger együttesét. A bakonyiak ezt követően Gyöngyösön és Tatabányán is győzni tudtak az NB I-ben, de a legkomolyabb meccs, a március 18-ai Szeged elleni derbi még hátra van.

A Csongrád megyei gárda is hozta a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését, de ami a legfontosabb a Tisza-partiakkal kapcsolatban, hogy az MKSZ sokadjára végül elfogadta a szegediek óvását, s így a Tatabánya-Szeged mérkőzést újra kell játszani. Mindez annyit változtat a tippünkön, hogy mivel a megismételt meccset vélhetően behúzza a Pick, a Veszprémnek legalább négy góllal kell nyernie március közepén, hogy a bajnoki finálé visszavágóját hazai pályán játszhassa. Azonban, ha ez nem történik meg, akkor sem dől össze a világ, hiszen a május közepén/végén rendezendő finálé két mérkőzésből áll, s a jelenlegi formák alapján - a Veszprém magára talált, hiszen sorra nyeri a BL-meccseit, míg a Szeged tavasszal zsinórban már három meccset is elbukott a legrangosabb európai kupasorozatban, még a bakonyiaknál gyengébb csapatokkal szemben is - nincs reális esély arra, hogy a Csongrád megyeiek két mérkőzésen jobbnak bizonyuljanak a veszprémieknél, akik minden bizonnyal a szezon végére kerülnek csúcsformába.

A bukmékerek is így látják, hiszen hiába játsszák újra a Tatabánya-Szeged meccset, a     kitart a korábban meghatározott szorzójánál, vagyis még mindig 1.40-szeres pénzért lehet arra fogadni, hogy a Veszprém nyeri a férfi kézilabda NB I-et.

Puskás Akadémia nyeri az NB II-t

Meglepetésre a Puskás Akadémia vereséggel kezdte a tavaszi szezont, hiszen Pintér Attila legénysége kikapott Szolnokon. A Kozármisleny ellen azonban már nem volt kegyelem, a felcsúti gárda 2-0-ra tudott nyerni. Mindezek után a sárga-kékek, igaz, hogy visszacsúsztak a második helyre, de csak rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően nem vezetik a bajnokságot.

Ám hosszú még a szezon, hiszen 16 forduló van hátra, ami alatt ki kell jönnie a minőségbeli különbségeknek, ráadásul ugye Pintérék a rangadókat otthon játsszák, s mindössze Hegedűs Jánossal nem számolhat hosszabb ideig a szakmai stáb, aki még Szolnokon sérült meg.

Mindezek után nem meglepő, hogy a bukmékerek szerint továbbra is a Puskás Akadémia a legesélyesebb az NB II. bajnoki címére, a     ugyanis továbbra is 1.50-szeres szorzót kínál a felcsútiak aranyérmére.