NB I

Ez az igazi hatpontos derbi, nem az Újpest-Fradi

Óriási lépéshátrányba kerül a Loki-Diósgyőr vesztes csapata, így az óvatos futball a garantált.

Fotó: rangado.hu

Hihetetlenül fontos kiesési derbire kerül sor Debrecenben, a Loki azt a DVTK-t fogadja hazai pályán, amely az előzetes hírekkel ellentétben meg sem várta, hogy sikerül-e Horváth Ferencnek teljesítenie az ultimátumot, már a Cegléd elleni győztes meccset követően Vitelki Zoltánt ültette a kispadra. A miskolci csapat tehát baljós előjelekkel utazik a szintén borzalmas formában lévő Debrecenhez.

1x2    
Debrecen Döntetlen Diósgyőr
1.65 3.50 5.10

Mivel az MTK előtt is nyerhető mérkőzés áll, így szinte biztosra vehető, hogy a szombaton vereséget szenvedő fél lemaradása a bennmaradó helyektől három pontra nő, amely kisebb katasztrófával érne fel mindkét oldalon - emiatt is lehet mondani, hogy hihetetlen fontos a győzelem mindkét csapatnak. A Lokinál ráadásul az edzőért is játszhatnak, hiszen az is köztudott, hogy Leonel Pontes teljesítményével nem elégedett Szima Gábor elnök, így közel sem lenne meglepő, ha Miskolc után a másik keleti fellegvárnál is menesztenék a trénert. Osváth Attila, a Loki télen szerződtetett játékosa azonban optimistán nyilatkozott a klub honlapjának.

[2295543] 2017-03-04 15:30:00 Debrecen - Diósgyőrx;10

"Mindenképp győzelemre játszunk majd a Diósgyőr ellen, szeretnénk megnyerni a mérkőzést és elindulni felfelé a tabellán. Azt gondolom, a mutatott játék alapján nem itt kellene állnunk, mindössze a találatok hiányoznak. Bízom benne, hogy a borsodiak ellen kiszakad a gólzsák, és megszerezzük a három pontot. A tavaszi szezon első két meccse nem sikerült jól a számunkra, ettől függetlenül úgy érzem, összekovácsolódott a csapat. Együtt kell dolgoznunk a sikerért, a pályán többet kell tennünk és előre játékban is fejlődnünk kell. Remélem, hogy a Diósgyőr ellen már látszanak ezek a tényezők és elindulunk a győzelem útján."

Hiányzók azonban bőségesen nehezítik a DVSC dolgát, Völgyi Dániel, Bereczki Dániel, Justing Mengolo sérültek, Dr. Horváth Zsoltnak a betegsége miatt vissza kellett vonulnia, míg Holman Dávid szintén nincs 100%-os állapotban.

A Diósgyőr az utolsó tíz debreceni mérkőzését elveszítette és gólt is csak hetet szereztek a miskolciak a Nagyerdőben.

Bár nehéz ebben a helyzetben pozitívumokat találni, mégis inkább a hajdúsági csapatnál van ok a reménykedésre, hiszen a DVTK július 17-e (!) óta csupán egyetlen ikszre volt képes idegenben, amelyhez még a fent említett sorozat is ad egy lökést.

Holman Dávid játéka kérdéses

"Hivatkozhatnék arra, hogy milyen kevés időm van és ez nem egy ideális állapot, de úgy fogom fel, hogy ez egy feladat, amit nekem meg kell oldanom. A játékosoknak most egymásért, a csapatért, de legfőképpen a klubért kell játszaniuk. Mindenki látja, hogy milyen kiélezett a harc a bajnokságban, mindenkinek meg van a lehetősége arra, hogy bizonyítson, ez a meccs nagyon jó lehetőség erre.

Mosolygós játékosokat akarok látni, annak ellenére, hogy talán nem sok okunk van mosolyogni.

Aki görcsösen játszik és folyamatosan fél attól, hogy hibázik, az nem fog tudni alkotni. Én többet látok ebben a csapatban, mint amit a bajnokságban elfoglalt pozíciója mutat. Szombaton a győzelemmel lennék elégedett" - nyilatkozta Vitelki Zoltán a diósgyőriek oldalán.

Mindkét gárda hihetetlenül gyengén teljesít főleg védekezésben, ám nem gondoljuk, hogy a hatalmas tét miatt támadó felfogásban lépnek majd pályára a csapatok. Óvatos játék várható és bár ebben a szereposztásban rendszerint sok gól esik, most úgy hisszük, nem talál be mindkét csapat a másik kapujába.

hatharom.com
Nem szerez mindkét csapat gólt
@1.85
[2295543] 2017-03-04 15:30:00 Debrecen - Diósgyőrx;
2017-03-04;212
209575