Olasz foci

117 indokunk van, hogy ezt akkor is megnézd, ha utálod az olasz focit

  • MVB80

Óriási rangadóval indul a Serie A 27. fordulója, a második Roma a mögötte álló Napolit fogadja.

Derby del Sole, vagyis a Nap rangadója, így nevezik a Roma és a Napoli összecsapását Olaszországban, amely korábban a két szurkolótábor jó viszonyáról is híres volt, ez a viszony azonban az elmúlt években alaposan leromlott.

A bűnügyi krónika helyett inkább a két csapatra koncentrálunk, hiszen szombat délután a második helyezett Roma fogadja az őt ötpontos hátrányból követő Napolit.

1x2    
Roma Döntetlen Napoli
2.05 3.45 3.30

Mindkét csapat zakóval hangolt az egymás elleni meccsre, a Napoli 3-1-es vereséget szenvedett a Juventus vendégeként, a Roma pedig a Lazio ellen kapott ki két góllal, így távol került egy újabb találkozás a felek között az olasz kupa döntőjében.

A Napoli alaposan behúzta a kéziféket, utolsó öt meccséből hármat is elbukott, és könnyen lehet, hogy ezzel végképp elkaszálta a szezonját. Az Atalanta elleni hazai 0-2 után Mertensék 12 pontra vannak a Juvétól, vagyis bajnokok már aligha lesznek, és a Zebrák ellen bitang nehéz lesz mínusz kettőről megfordítani a kupaelődöntőt, ahogyan a Real elleni BL-nyolcaddöntőt is 1-3-ról kezdi a csapat.

[2319849] 2017-03-04 15:00:00 Roma - SSC Napolix;5

Nem csodálkoznánk, ha Sarri mester beáldozná a római meccset a keddi BL-visszavágó miatt, hiszen jelenleg az az egyetlen sorozat, amely még menthető, bár ez is relatív, mert ahhoz az kellene, hogy a Napoli visszatérjen az év eleji formájához, a Real pedig borzasztó napot fogjon ki.

A Roma hét pontra van a Juventustól, vagyis ha nem nyer, akkor azt a minimális esélyét is elveszíti a scudettóra, ami még van, és a Lazio elleni vereség éppen azért volt váratlan, mert előtte az Inter és a Villarreal elleni idegenbeli, valamint a Torino elleni otthoni meccsen is nagyot játszott a csapat.

Mertesnek Rómában is kapkodnia kell majd a lábát

Spalletti, a fővárosiak edzője még sosem vesztett otthon bajnokit a Napoli ellen, két győzelem mellett három döntetlenje van, csapata ráadásul az utóbbi időben jól szerepelt a rivális ellen, a legutolsó négy Derby del Solén tíz pontot kasszírozott a Roma.

A csapat 24 bajnoki óta veretlen az Olimpicóban, és ezek mindegyikén szerzett gólt, és mivel szombat délután a bajnokság két legtermékenyebb társulata találkozik egymással (57, illetve 60 gól), joggal gondolhatunk arra, hogy ez nem egy agyontaktikázott 0-0 lesz.

Főleg, hogy mindkét edző nagyjából a legjobb csapatát vetheti be, a Romából csak az újra megsérülő Florenzi hiányzik, a Napoliból pedig a brazil Allan, eltiltott egyik oldalon sincs.

[2319849] 2017-03-04 15:00:00 Roma - SSC Napolix;
2017-03-04;55
2017-03-05;55
211987