Darts

Taylor előhúzott valamit a régiből, Wright űrdarts-cal sokkolta Lewist

Zseniálisan jó meccseket hozott a Premier League exeteri állomása, íme az ötödik forduló összefoglalója.

Az ötödik fordulóban Exeter látta vendégül a mezőnyt, elsőként pedig Dave Chisnall és Raymond van Barneveld lépett a színpadra, illetve az a Huw Ware játékvezető, akinek hangját korábban a BDO versenyeken hallhattuk. Chizzy az utolsó helyről várta ezt a találkozót, így számára volt fontosabb a pontszerzés és ennek megfelelően vetette bele magát a játékba. Rögtön az elején brékelni tudott, miután a holland riválisa szenvedett a kiszállózással. Egészen 4-1-ig húzott el az angol, amikor Barney elkezdett némi életjelet mutatni, ám a duplákkal továbbra is bajlódott, így esélye sem volt még csak megszorongatni sem a remekül játszó angolt. Chisnall a végén még egy 9 nyilast is majdnem összehozott, a 8. dobását mérte el, a győzelmet viszont így is ő ünnepelhette.

Szeretsz a statisztikák között böngészni? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala, ahol minden mérkőzésről részletes statisztikát találsz.

Ezzel Chizzy el is mozdult a kieső zónából, ahova viszont visszacsúszott Jelle Klaasen és Kim Huybrechts, akik éppen egymás ellen következtek. Oda-vissza brékkel indult a meccs, majd 3-3-ig fej fej mellett haladtak. Ekkor a belga előtt adódott lehetőség, hogy hátsó pályáról előnybe kerüljön, de öt kísérlet is kevés volt neki a duplára. Az elpuskázott lehetőség ott maradt a fejében, így Klaasen 5-3-ra meglépett. Huybrechts a kilencedik partiban is jól ment hátulról, de a kiszállót ezúttal sem dobta meg, így már csak a döntetlenben reménykedhetett. Szerencséjére a győzelemért a holland is megtorpant a duplánál, négy meccsnyilat rontott el Klaasen, Huybrechts pedig köszönte szépen és 6-6-ra mentette a mérkőzést. 

A kiesési derbik után a nap rangadójával folytatódott a program, vagyis Gary Anderson és Phil Taylor feszült egymásnak. Kevés olyan esélylatolgatást lehetett olvasni, ahol az angol legendát hozták ki favoritnak, ám ő ezzel mit sem törődött, már az első dobásai után érezni lehetett, hogy vért ivott. A meccs elejétől kezdve pazar színvonalon játszottak, Gary 3-1-re, Taylor pedig 4-2-re léphetett volna meg, ám végül 3-3 állt az eredményjelzőn. A hetedik felvonásban az "öreg" brékelhetett volna, de a duplák kifogtak rajta, így Anderson hozta, majd a következő legben el is vette ellenfele kezdését. Sokáig azonban nem örülhetett, kezdésből négy nyilat rontott el a biztos egy pontért, ezt pedig Taylor büntette meg. Folytatva a sormintát, a következő partit ismét a hátsó pályán játszó játékosé lett, vagyis a skóté. Anderson 6-4-nél lezárhatta volna a meccset, volt egy dobása a győzelemért, ám ezt elpuskázta, a nyomában lihegő stoke-i legenda pedig visszajött a meccsbe, kezdésből pedig döntetlenre mentette a találkozót. Nagyon nagy meccset vívtak, mindketten 100 feletti körátlaggal zártak és gyakorlatilag végig nyomás alatt kellett kiszállózniuk. 

Nagyon rosszul tette, aki az alvást választotta az Anderson-Taylor csúcsrangadó után, ugyanis Adrian Lewis és Peter Wright még a két világbajnok teljesítményére is rá tudott pakolni egy lapáttal. Már az első legben brutális 180 parádéval indult a meccs, összesen négyet dobtak, Lewis nem járt messze a 9 nyilastól sem, ám végül még a vezetést sem tudta megszerezni. Egy 12 nyilassal a következő partiban visszajött az angol, viszont utána Wright pillanatai következtek. A skót eszeveszett tempóban fogyasztotta a pontokat és dobta a kiszállókat menetrendszerűen, amivel képtelen volt konkurálni Lewis, pedig ő is parádésan jól játszott. Úgy érkeztünk a 6-2-s Wright vezetéshez, hogy a skót Van Gerwen 123.40-es körátlagát ostromolta. Sok hiba nem csúszott be Snakebite-nak a végén sem, de egy-egy elkóborolt nyíl miatt nem sikerült megdöntenie a holland rekordját, viszont így így hihetetlen, 119.5-ös körátlaggal zárt, ami minden idők második legjobb teljesítménye televíziós meccsen. 

Az est utolsó mérkőzésén Michael van Gerwen visszalépésével ismét Dave Chisnall játszott, méghozzá ez egykori bajnok James Wade ellen. Jól kezdte a meccset Chizzy, hamar brékelőnybe került, Wade-nek csak 4-4-nél sikerült utolérnie honfitársát. A dráma innentől kezdődött, Jamesnek esélye volt a 6-4-re, ám nem tudta megdobni, így rettentően szorossá vált a végjáték, ahol egymás hibáiból éltek. Végül Chisnall 5-5-nél brékelt, kezdésből pedig nem engedte már ki a győzelmet, igaz, az első három meccsnyilat elhibázta, Wade pedig kis híján ezt 160-ról megbüntette...

Exeter, 5. forduló eredmények:
Dave Chisnall-Raymond van Barneveld 7-2
Jelle Klaasen-Kim Huybrechts 6-6
Gary Anderson-Phil Taylor 6-6
Adrian Lewis-Peter Wright 2-7
James Wade-Dave Chisnall 5-7

Kattints a képre a játékért!