Spanyol foci

Összecsap a Barca-kispad két várományosa

  • MVB80

A Sevilla-Bilbao meccsen két olyan edző ül majd a kispadokon, akiket Luis Enrique utódjaként emlegetnek.

A Real Madrid elmúlt egy hétben látott bukdácsolása megteremtette az esélyt a két üldözőnek, a Barcelonának és a Sevillának, hogy újra ott lihegjenek Cristiano Ronaldóék nyakán.

A Barca már vissza is előzte a madridiakat (igaz, a Real egy meccsel kevesebbet játszott), a Sevilla pedig a Bilbao elleni győzelemmel kerülhet közelebb.

1x2    
Sevilla Döntetlen Bilbao
1.65 3.75 4.85

Mióta kiderült, hogy Luis Enrique nem marad a Barcelonánál, egyre több nevet olvasni lehetséges utódként, és a spanyol sajtó úgy hirdeti a Sevilla-Bilbao meccset, mint a két legesélyesebb jelölt összecsapását.

A Sevilla kispadján Jorge Sampaoli ül, akinek ez az első idénye Európában, de Dél-Amerikában már bizonyított, a chilei válogatottal két Copa Américát nyert, az Universidad de Chile csapatával pedig három bajnoki címet és Copa Sudamericanát.

A Bilbaónál dolgozó Ernesto Valverde a legnagyobb sikereit a görög Olimpiakosszal érte el, amellyel háromszor lett bajnok és kétszer kupagyőztes, de játszott UEFA-kupa-döntőt az Espanyollal, és volt spanyol Szuperkupa-győztes mostani csapatával.

Hogy végül melyikük lesz a befutó, azt csak később tudhatjuk meg, a csütörtöki meccset viszont egyértelműen a Sevilla várhatja favoritként, már csak azért is, mert a Bilbao 11 idegenbeli fellépésén összesen 8 pontot szerzett.

Az ősszel 3-1-re nyert hazai pályán a Bilbao

Éppen ez a gyengélkedés lett a baszkok veszte az Európa Ligában, ahol a ciprusi APOEL elleni 2-0-s vereség a kiesést jelentette.

A legszembetűnőbb, hogy a Bilbao főleg támadásban produkál lesújtó statisztikát idegenben, a 11 bajnokin összesen 7 gólt tudott szerezni, ez a legrosszabb mutató a húszcsapatos mezőnyben.

A Sevilla nem rendelkezik a legszigorúbb védelmével, de az utolsó két hazai meccsén, a Villarreal és az Eibar ellen nem kapott gólt, a Bilbao viszont az utolsó négy tétmérkőzésén eredménytelen maradt. Ami szintén alaposan rontja a vendégek esélyeit, hogy a nyolcgólos, és ezzel házi gólkirálynak számító Aritz Aduriz sérülés miatt nem bevethető.

Ezek tudatában elég csábítónak számít a   által megállapított 2.30-as szorzó arra a kimenetelre, hogy a Sevilla kapott gól nélkül hozza le a meccset, de látva, hogy mennyi meglepetés volt a bajnokságban mostanság, mi inkább arra szavaznánk, hogy az andalúzok otthon tartják a pontokat.

[2300756] 2017-03-02 21:30:00 Sevilla - Athletic Bilbaox;
2017-02-28;87
2017-03-01;87
2017-03-02;87
211384