La Liga

Őrület Spanyolországban - Luis Enrique távozik, a Real tovább szenved - videó

  • varin

A Real Madrid újabb értékes pontokat bukott, míg a Barcelonánál indulhat az edzőkeresés.

Elképesztő szerdai játéknapon vagyunk túl Hispániában, a Barcelona és a Real Madrid mérkőzése más-más okokból, de őrült véget ért. Ugyan a madridi gárda veszített két pontot egy kötelező győzelem elmulasztásával, mégis Luis Enrique, a katalánok mestere jelentette be, idény végén feláll a kispadról.

Fotó: Barcanoticas

A Barcelona kora este lépett pályára a Sporting Gijón ellen és bizony nem is okozott gondot a gárda számára a kis csapat kiütése, már 11 perc után 2-0-ra vezettek Messiék és a végére egy laza hatossal jelezték, a nyomás most a nagy rivális Real Madridon van. Ám a gála meglepő véget ért, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón ugyanis Luis Enrique bejelentette, jövőre már nem ő irányítja a Barcelonát.

Barcelona-Sporting Gijón 6-1

"Ezennel szeretném bejelenteni, a következő évben már nem én irányítom a csapatot. Nagyon nehéz döntés volt, sokáig gondolkoztam rajta. De szükségem van a pihenésre, és ez a legfőbb ok, amiért nem folytatom. Szeretnék mindent megköszönni a klubnak, amit értem tett, fantasztikus három év volt" - nyilatkozta Lucho.

A lemondást az elnök, Josep Maria Bartomeu elfogadta, lefutva az ilyenkor szokásos tiszteletköröket Luis Enrique irányába. Így tehát Katalóniában beindulhat az edzőkeresés, a legtöbbet emlegetett név pedig egyértelműen a Sevilla argentin zsenije, Jorge Sampaoli.

A Barcelona sima győzelme tehát pallosként lebegett a Real-játékosok feje felett, akikre papíron könnyű mérkőzés várt az idegenben pocsék Las Palmas ellen. Isco korai gólja ellenére a a fővárosiak nem nyújtottak jó teljesítményt, a vendégek viszont stílusuknak megfelelően bátran és attraktívan futballoztak, amelynek egy óra elteltével kétgólos vezetés és Gareth Bale butasága miatt emberelőny is lett a jutalma.

Real Madrid-Las Palmas 3-3

A hátralévő fél órában parádés játékot láthattunk, a Real eszeveszett módon támadott, a Las Palmas kontráiban pedig végig ott volt a kegyelemdöfést jelentő negyedik gól, ami végül Navas bravúrjainak köszönhetően elmaradt. A Madrid pedig büntetett. Cristiano Ronaldo előbb tizenegyesből szépített, majd a 89. percben fejjel egalizált, ám a három perces hosszabbítás már nem volt elegendő arra, hogy feltegye a pontot az i-re Zinedine Zidane csapata.

Fotó: Sky Sports

25 forduló elteltével tehát a La Ligát a Barcelona vezeti egy ponttal a Real Madrid előtt, ám az 56 egységgel álló Madrid, az 52 pontos Sevilla és a 45 pontos Atlético Madrid is eggyel kevesebb mérkőzést játszott, mint Messiék.

A következő fordulót hétvégén rendezik Spanyolországban, ám közel se vegyük készpénznek, hogy bármelyik gigász begyűjti a három pontot. A Real Madrid ugyanis ahhoz az Eibarhoz látogat, amely egyrészt a Bernabeuból is lopott már egy pontot idén, másrészt pedig utolsó három hazai mérkőzését tíz gólt szerezve nyerte meg, hétfőn pedig az Anoetában szerzett egy pontot. A Barcelonának pedig a mumusával játszik, hiszen a Celta Vigo két évvel ezelőtt például nyerni tudott a Camp Noúban.

Ami a bajnoki címet illeti, a szorzók igencsak közel kerültek egymáshoz, olyannyira, hogy már majdnem kétszeres pénzt fizetne a Blancók aranyérme.

Melyik csapat nyeri a bajnoki címet?
   
Real Madrid  1.95
Barcelona 2.10
Sevilla  17.00
Atlético Madrid  101.00
211384