E-sport

Borítékolt izgalmak vagy csupa papírforma? Újra EU LCS!

  • Thanatos

Vizicsacsiék játsszák a hét rangadóját, amelyen a három meccs szinte garantált. De ki nyeri az UOL-MSF derbit?

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

A League of Legends versenynaptára tavasszal is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

EU LCS 6. Hét

Alap információk:10 csapat küzd egymással 2 csoportba osztva. Minden mérkőzés Bo3 szériában történik, tehát 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 10 hétig tart, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 3-3 helyezett jut be. A meccsnapok és kezdés: Csütörtök 17:00, Péntek 17:00, Szombat 16:00, Vasárnap (már csak a 7. és 10. héten) 16:00.

Jelenlegi állás

A múlt hét folyamán az LCS szünetelt egy nemzetközi bajnokság miatt, amelyen a G2, az UOL és az H2K is részt vett. Számukra biztosított volt a gyakorlás, ám teljesen más ellenfelekből kellett felkészülniük, az európaitól nagyban eltérő taktikákhoz alkalmazkodniuk, az utazást és egy rendezvénnyel együtt járó számtalan teendőről már nem is beszélve. Ezzel szemben a maradék 7 csapat gőzerővel alkalmazkodhatott az elkövetkezendő ellenfeleihez, régió specifikus taktikákat gyakorolhattak, ráadásul láthatták a múlt héten is játszani a többieket, akik további hasznos információkat szolgáltattak játékukról. A hét egyik nagy kérdése, hogy vajon mennyiben befolyásolja majd ez a kis kitérő a három legerősebb EU LCS csapatot? A másik pedig, hogy mennyire érvényesül majd a papírforma, hiszen a tavaszi évad második fele nagyon „simának” tűnik.

Kiemelt mérkőzések:

MSF vs. UOL [Csütörtök 17:00]

Az előbbi bevezető során vázolt szituáció miatt lesz ez a mérkőzés végtelenül érdekes. Az UOL a szezon kezdete óta nagy erőt képvisel, folyamatosan fejlődik, a két új játékos beilleszkedése pedig hihetetlenül simának tűnik. Az utóbbi hetekben viszont nem feltétlenül érte őket sok sikerélmény, amely akár egy lejtmenetet is előre vetíthet. A Misfits ezzel szemben ugye kicsit gyengén kezdett, aztán szinte megállíthatatlannak tűnik az utóbbi időben. A dél-koreai játékosok egyre jobban beilleszkednek, a csapatmozgás mérkőzésről mérkőzésre lesz mindig egy picivel összeszedettebb, ahogyan az elképzelt stratégiák megvalósítása is.

És hogy miért tarts Thanatos tippjeivel? Az előző héten 6/6-os mutatóval és +2.51 egységgel zárt.

Ez a mérkőzés NAGYON izgalmasnak tűnik így látatlanban is, ráadásul a Misfitsnek volt egy teljes hete felkészülni a Unicorns of Love játékából. Az eddigi statisztikák alapján az első gyilkosság inkább az MSF oldalán esélyesebb, ahogyan a sok sárkány elpusztításra is lehet alapozni. Ám nem egyszer tapasztaltuk, hogy amennyiben két azonos erősségű társaság csap össze, akkor a papírforma könnyedén felborulhat. A három meccs azért szinte borítékolt.

Thanatos-tipp: MSF 2 - 1 UOL

Fotó: Esport1

SPY vs. GIA [Péntek 17:00]

A titánok harca után egy olyan mérkőzésről kell beszélni, amely a középmezőny büszke, ám vért izzadó társaságai között zajlik majd. Egyik társaság sem a várakozásaiknak megfelelően kezdte az évet, ám van bennük potenciál. Egyértelműen a SPY a favorit, ám amennyiben a GIA nem bukja el a felső ösvényt oly mértékben, ahogyan ezt eddig tette, van esélye. Első tornyot például a SPY részéről várunk, míg első gyilkosságot a GIA oldalán. A sárkányokat és a Baron Nashor-t eddig nem tudták nagy mennyiségben elhozni, de jelen esetben lehet rá lehetőségük a kiegyenlített erőviszonyok miatt. Kellemes összecsapásnak ígérkezik, amely akár változatosságot is tartogathat számunkra, meccs közepén történő fordításokkal megfűszerezve.

Thanatos-tipp: SPY 2 - 1 GIA

Oddsok a mérkőzésekre
Unicorns of Love 1.83 Misfits: 1.83
H2K: 1.61 Fncatic: 2.20
Team Vitality: 8.00 G2 Esports: 1.17
Giants Gamings: 4.33 H2K: 1.20
Splyce: 1.14 Giants Gaming: 5.50
ROCCAT: 7.00 Unicorns of Love: 1.083

Többi mérkőzésre tippek:

H2K vs. FNC [Csütörtök ~20:00] 2 - 1

G2 vs. VIT [Péntek ~20:00] 2 - 0

MSF vs. OG [Szombat 16:00] 2 - 0

UOL vs. ROC [Szombat ~19:00] 2 – 0

Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.