FA Kupa

Könnyedén léphet a következő körbe a Manchester City

Noha megismételt meccsre kényszerül a City, hazai pályán aligha hibáznak Guardiola fiai másodosztályú riválisuk ellen.

A City a másodosztályú Huddersfield együttesét fogadja szerdán az FA Kupában.

Szűk másfél hete meglepetésre a Manchester City nem bírt el a Huddersfield Town együttesével az FA Kupában, Pep Guardiola fiai mindössze gól nélküli remire voltak képesek a Galpharm Stadionban. Ám az Égszínkékek mentségére szóljon, hogy közel sem a legerősebb összeállításukban léptek pályára február 18-án.

A City akkor már gőzerővel készült a Monaco elleni BL-csatára - amit végül sikeresen megvívott -, így a manchesteriek katalán mestere alaposan felforgatta csapatát. Hogy mást ne mondjuk az FA Kupában pályára küldött kezdőből mindössze négyen - John Stones, Nicolas Otamendi, Fernandinho, Sergio Agüero - futottak ki kezdőként az Etihad stadion gyepére a Bajnokok Ligája ütközeten is.

A Monaco elleni meccset követően nem játszott tétmérkőzést a City, vagyis bő egy hete a másodosztályú riválisa ellen készülnek Guardioláék. Ezzel szemben a Huddersfield a hétvégén pályára lépett a Championshipben, a vendégek a középmezőnyhöz tartozó Barnsley együtteséhez látogattak, s csak döntetlenre voltak jók.

Rossz hír a Huddersfield szimpatizánsai számára, hogy a Barnsley ellen megsérült Christopher Schindler, vele együtt pedig már hatan hiányoznak a vendégcsapatból. Ezzel szemben a hazaiaknál már csak hárman - Ilkay Gündogan, Gabriel Jesus, Vincent Kompany - maródiak, vagyis közel a legjobb csapatával állhat fel Guardiola.

A City a legutóbbi hat FA Kupa meccséből ötön még csak gólt sem kapott, így pedig, hogy a manchesteri csapat lesz a pályaválasztó vélhetően kijön a felek közti minőségbeli különbség. Mindezt jól jelzik a bukmékerek szorzói, akik kiütéses hazai sikert várnak, hiszen a legalább kétgólos City sikerre 1.30-szoros, míg a minimum háromgólos hazai győzelemre 1.80-szoros pénzt fizetnek.

Az FA Kupa szerdai mérkőzésének szorzói -    
  1 X 2
Manchester City-Huddersfield 1.10 7.25 15.75

 

 

 

[2463233] 2017-03-01 20:45:00 Manchester City - Huddersfieldx;