Tenisz

Kis oddsokban utazunk - biztos profit?!

  • Cesc18

Íme három tenisztipp szerdára, ha kombiban rakjuk, akkor közel kétszeres pénzt vághatunk zsebre.

Acapulcóban kezdjük a tengerentúli kirándulásunkat, ahol a torna egyik favoritjának az a Dominic Thiem számít, aki egyrészről a címvédő, másrészről egy riói trófeával a zsebében érkezett Mexikóba. A sógorok top 10-es játékosa a hírek szerint brutálisan kemény téli felkészülést produkált, ám úgy tűnik, hogy ez csak most kezdi éreztetni hatását, szűk másfél hónapig ugyanis meglehetősen halovány teljesítményt nyújtott, Rióban azonban begyújtotta a rakétákat:

Szettveszteség nélkül gázolt át a mezőnyön, pedig jó salakos játékosokkal találkozott.

Acapulcóban is magabiztosan rajtolt és folytatta a 2-0-s hadjáratát, az áldozat ezúttal Gilles Simon volt. A legjobb 16 között ugyancsak egy francia lesz az ellenfele, a balkezes Adrian Mannarino. A gall játékos két Challenger-viadalt is nyert már idén, ATP-tornákon viszont olyannyira nem villog, hogy 5/0-s mérleggel érkezett Mexikóba. Meglepő lenne, ha éppen ő állítaná meg a nagy formába lendülő Thiem-et, aki ráadásul mindhárom korábbi egymás elleni meccsüket behúzta.

A kaktuszok és a sombrero hazájában nem csak a férfiak, hanem a nők is összemérik az erejüket a héten, igaz, náluk egy jóval szerényebb mezőny gyűlt össze. Topfavoritot nem is lehet megnevezni, de az biztos, hogy az olimpiai bajnok Monica Puig az esélyesek között van. A szemrevaló Puerto Ricó-i lány nem kezdte jól az évet, ám február közepétől a dubaji és dohai viadalokon már kifejezetten jó teniszt láthattunk tőle. Daniela Hantuchova személyében ugyan egy nagy név lesz az ellenfele, ám a hosszúlábú cseh lány már bőben túl van a zenitjén, ezt a világranglistás helye (244.) is jól mutatja, már az is kisebb fajta bravúr, hogy az első kört túlélte.

A salakspecialisták is kiélhetik még magukat ezen a héten, Sao Paulóban zárul ugyanis a dél-amerikai salakszezon. Albert Ramos-Vinolas kimaxolta ezt a témát, mind a három korábbi versenyre ellátogatott, és bár nyernie nem sikerült, de két elődöntőt és egy negyeddöntőt összehozott, tehát kifejezetten stabilan teljesített. Talán Sao Paulóban több szerencséje lesz, ehhez elsőként Gastao Eliast kellene legyűrnie. A portugál srác nincs valami nagy formában, a nyitókörben sem volt meggyőző, ARV ellen pedig 0-3-ra áll. Úgy véljük itt nem fog borulni a papírforma, Ramos egyébként is az elmúlt hetekben hétből hat meccset behúzott, amikor favoritnak hozták ki az oddsmesterek.

hatharom.com
Dominic Thiem-Adrian Mannarino Thiem
Gastao Elias-Albert Ramos-Vinolas Ramos-Vinolas
Daniela Hantuchova-Monica Puig Puig
@ 1.85