Tipp

Itt az ideje még egy hatalmasat belerúgni a Liverpoolba

Szinte teljesen kizárt, hogy a Liverpool jövőre a BL-ben szerepeljen, az odds azonban igencsak hívogató.

Fotó: Football365

Irtózatos zuhanórepülés a Liverpool 2017-es éve, a csapat a bajnokságban a megszerezhető 21 pontból csupán 6-ot tett a zsákba, ezzel pedig egészen az ötödik helyig esett vissza a Premier League-ben, emellett kipottyant mindkét kupasorozatból is. A problémákra az Afrika Kupáról visszatérő Sadio Mané sem jelentett megoldást, hiszen a kontinensviadalt követően csak két gólt szerzett - igaz, ezeket a Spurs elleni rangadón. A pocsék forma és a vetélytársak ereje egyértelműen azt mondatja velünk, a Pool jövőre csak az Európa Ligában indul majd.

Liverpool#eng-liverpool#10

A kiinduló gondolat az volt, hogy a Chelsea-Tottenham-Manchester City biztosan a Liverpool előtt végez, ezt a triumvirátust egyszerűen jobbnak tartjuk Jürgen Klopp legénységénél. A trió leggyengébb pontja egyértelműen a Spurs, ám az Európa Liga-búcsút követően nem teheti meg, hogy ne férjen oda az első négy helyre, ráadásul Harry Kane is igen jó formában van.

Nem végez az első négyben
Liverpool 1.72
Arsenal 1.80
Manchester United 1.80
Tottenham 3.50
Manchester City 5.50

Marad három kandidált a negyedik helyre, az Arsenal, a Liverpool és a Manchester United és bár a józan ész alapján elintézhetnénk annyival, hogy az Arsenal lesz a negyedik (ahogy mindig, mióta világ a világ), de ez nyilván felelőtlenség lenne. Arséne Wenger fiai sincsenek túl jó formában, a Bajnokok Ligája is egy felesleges 90 perc lesz majd a jövő héten, így koncentrálhatnak a Premier League-re. Ám itt is a játékoskeretek közötti hatalmas különbséggel tudunk érvelni, valamint azzal, hogy a londoni alakulatnak eggyel kevesebb lejátszott mérkőzése is van, amelyet ha behúznák, már négy ponttal mennek a Pool előtt.

Szintén badarság lenne elmenni szó nélkül a Ligakupa-győztes Manchester United formája mellett, a Vörös Ördögök az elmúlt hetekben magasabb fokozatba kapcsoltak. Mourinho csapata ugyan még áll az Európa Ligában, de a portugál mester habitusát ismerve kétségünk se legyen, hogy ha felsejlik egy fényes érem megszerzésének lehetősége, akkor örömmel dobja el az EL-t, különösen az ilyen rosztovi kirándulások híre hallatán. Egyébiránt a MU-nak is van egy meccs lemaradása a Poolhoz képest, igaz, ez az Etihadban esedékes.

Összességében a Liverpool sorsolása kedvező, a következő öt meccsükből négyet is az Anfielden játszanak, ám a jelenlegi formájukban már egy Burnley vagy Bournemouth legyőzése sem tűnik sétagaloppnak. Véleményem szerint minimum négy, a Liverpoolnál jobb csapat van a PL-ben, a Manchester United pedig szimplán csak jobb formában van, így pedig nemhogy az első négybe, de az első ötbe sem fér majd be a Klopp-legénység.

hatharom.com
A Liverpool nem végez az első négyben
Odds: 1.72
Tét: 7/10