Magyar foci

Két héten belül meglehet az első tavaszi edzőváltás az NB I-ben

  • ivan

Bár Miskolcon mindenki bizakodva várta a tavaszi nyitányt, a csapat pocsék rajtja után sajtóhírek szerint már Horváth Ferenc utódját keresik.

dvtk.eu

Két meccs, 0 pont, hat kapott gól - ez a Diósgyőr tavaszi mérlege az OTP Bank Ligában, ami miatt érhetően óriási a csalódottság a borsodi nagyvárosban. A DVTK csak jobb gólkülönbségének köszönhetően nincs kieső helyen és előzi meg azt a Debrecent, amely szombaton vendégül látja.

A diósgyőriek a téli alapozás után nem ilyen rajtra számítottak, hiszen a Mezőkövesd (0-3) és az MTK (2-3) sem tartozik jelenleg a bajnokság élcsapatai közé, így joggal gondolhatták úgy a drukkerek, hogy az első két tavaszi kör után néhány pontot azért sikerül majd szereznie a csapatnak.

Csakhogy a valóságban a lehető legrosszabb forgatókönyv valósult meg, mindkét meccsét elbukta a DVTK, így pedig rendkívül nehéz helyzetbe sodorta saját magát.

A boon.hu regionális portál kedden szurkolói értesülésekre hivatkozva arról cikkezett, hogy Horváth Ferenc vezetőedző két meccses ultimátumot kapott a vezetőségtől:

ha a Debrecen, majd a Videoton elleni meccseken nem szerez legalább négy pontot a csapat, akkor útilaput kötnek a tréner lábára.
1x2    
Debrecen Döntetlen Diósgyőr
1.95 3.30 3.70

Szombaton tehát kelet-magyarországi derbi Debrecenben, ahol az oddsok alapján nem a DVTK-nak áll a zászló, majd ezt követően jön a Videoton elleni csata. A Vidi szombaton a listavezető Honvéddal találkozik, és bármi is lesz annak a meccsnek az eredménye, a fehérváriak számára rendkívül fontos lesz a következő ütközet, amit ráadásul Felcsúton rendeznek.

A portál megkeresésére a DVTK vezetősége nem kívánta kommentálni az ultimátumról szóló értesüléseket, de nem lennénk meglepődve, ha valóban létezne ilyen, mint ahogy azon sem, ha Horváth Ferencnek hamarosan fel kellene állni a kispadról.

[2295543] 2017-03-04 15:30:00 Debrecen - Diósgyőrx;
209575