Kézilabda

Elfogadták a Szeged óvását, újra kell játszani a meccset

A Magyar Kézilabda Szövetség Fellebviteli Bizottsága február 28-án tárgyalta a MOL-Pick Szeged fellebbezését, amelyet a sportszervezet az MKSZ Verseny Albizottságának döntése nyomán nyújtott be.

fotó: ehfcl.com

A Verseny Albizottság a 2016. december 16-án lejátszott és 18-18-as végeredménnyel zárult Grundfos Tatabánya-MOL Pick Szeged felnőtt mérkőzés kapcsán a MOL-Pick Szeged által benyújtott óvást elutasította.

Mint ismert, a Tisza-partiak amiatt óvták meg a meccset, mert a mérkőzés utolsó másodperceiben a hazai egyenlítő találatot követően olyan szabálytalanság történt a kezdőkörben, amely után – éppen az ilyen esetek miatt megváltoztatott szabály értelmében -  kék lap és hétméteres járt volna a Pick férfi kézilabdacsapatának. Ám ez elmaradt.

Február 28-án hozott határozatában a Fellebviteli Bizottság a másodfokon tárgyalt ügyben a pályán elért eredményt megsemmisítette, és a mérkőzés újrajátszását rendelte el. Az újrajátszás időpontját a Magyar Kézilabda Szövetség 8 napon belül jelöli ki - olvasható a keziszovetseg.hu-n megjelent közleményben.

Az újrajátszásnak azért lehet komoly jelentősége, mert amennyiben a Szeged megnyeri a találkozót, úgy újra esélye van megnyerni az alapszakaszt, abban az esetben pedig a Veszprém elleni bajnoki döntő második mérkőzését hazai pályán vívhatja meg.

KI NYERI AZ NB I-ET?    
Veszprém 1.40
Szeged 2.50