Nemzetközi foci

Visszatért a régi Balotelli?

  • varin

Az olasz sztárcsatár az elmúlt hetekben a piros lapokat szorgosabban gyűjtötte, mint a gólokat.

"A futballhoz nem kell beszéd, úgyhogy ki fogjuk vágni Balotelli nyelvét" - viccelődött Mino Raiola, Balotelli ügynöke.

Egyelőre nem akadozik a francia meglepetéscsapat, a Nice teljesítménye a Ligue 1-ben. Bár Balotelliék három fordulón keresztül nyeretlenek maradtak az év elején, az utóbbi hetek megint jól sikerültek a piros-feketéknek és tartják a lépést a PSG-vel, valamint a Monacóval. A sikerkovácsot azonban már nem Mario Balotellinek hívják, aki a jó szezonstart után az elmúlt hetekben nem volt túl sok segítségére a csapatnak.

A 26 éves gólvágó remekül kezdte a szezont, az első három meccsen ötször is betalált, ám december vége óta hiába volt a pályán hat meccsen, ezeken csak egyszer köszönthették őt a társak.

Ráadásul ebben az időszakban több piros lapot is gyűjtött, mint ahány gólt szerzett, hiszen a Bordeaux és a Lorient ellen is kiállították őt.

"Normális, hogy minden játékos életében periódusok vannak, olykor jobban, máskor rosszabbul játszanak. Balo szenzációsan kezdte az évet és bár ezekben a hetekben nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk, biztosak vagyunk, hogy csakhamar újra lövi majd a gólokat. Mindent egybevetve, ő egy szenzációs játékos, jó hatással is van ránk és nem bántuk meg a leigazolását" - mondta a Nice elnöke, Jean-Pierre Rivere.

Balotelli a Nice idei 35 mérkőzéséből csupán 19-szer lépett pályára, amin a 11 szerzett gól bár nem rossz statisztika, a kiállítások mellett a balhés múltú támadót többször is sérülések hátráltatták.

A Nice legközelebb a kiesőhelyen tanyázó Dijon vendége lesz a francia bajnokságban és mivel Balotelli letöltötte az eltiltását, ismét ott lehet a pályán. Lucien Favre csapatának lemaradása 3 pont 27 fordulót követően a Monaco mögött, a bravúr bajnoki címre pedig jelenleg 21-szeres szorzóval tehetünk pénzt.

Melyik csapat nyeri a francia bajnokságot?
PSG 1.80
Monaco 2.00
Nice 21.00
208676