Spanyol foci

Piqué beleszállt a Realba, Ramos leoltotta

A Real Madrid 2-0-s hátrányból fordítva 3-2-re nyerni tudott vasárnap este a Villarreal vendégeként, így továbbra is vezeti a bajnokságot a Barcelona előtt. A királyi gárda sikeréhez egy kétes megítélésű büntető is kellett.

facebook.com/RealMadrid

Nem sokon múlt, hogy a Real Madrid röpke négy nap leforgása alatt leadja tetemes előnyét a spanyol bajnokságban, hiszen Zinedine Zidane csapata a Valencia elleni vereség után az El Madrigalban már kétgólos hátrányban is volt a Villarreal ellen.

A királyi gárda azonban nem kis bravúrt végre hajtva 20 perc leforgása alatt három gólt is szerzett (Bale, CR7, Morata) és így végül megszerezte a győzelmet. A Real sikerének köszönhetően visszavette a vezetést az Atlético Madrid otthonában diadalmaskodó Barcelona előtt a tabellán, ráadásul még mindig egy mérkőzéssel kevesebbet játszott ősi riválisánál.

A vasárnap esti mérkőzésen a blancók második gólját Cristiano Ronaldo szerezte tizenegyesből, sokan viszont megkérdőjelezték a büntetőt előidéző szabálytalanságot és ismét csalással vádolják a Real Madridot. A spanyol sajtó hétfő reggel Gerard Piqué szavaival volt tele, aki Twitter-oldalán ment neki a fővárosiaknak.

 

Piqué évek óta aktív felhasználója a mikroblognak és bizony nem fukarkodik a csípős, olykor pedig bántó megjegyzésekkel sem. A katalán származására rendkívül büszke világbajnok védő soha nem titkolta, hogy utálja a Real Madridot, így nem csodálkozhatunk azon, hogy nem bírta magában tartani véleményét a vasárnap este után sem.

Piqué szerint a Real Madridot ismét a játékvezető hibás döntése segítette a győzelemhez, ami a hátvéd szerint már nem először fordult elő, szerény számításai szerint a Barca kárára illetve a Real javára meghozott döntések 8 pont különbséget jelentenek a két csapat között.

A Real Madrid részéről Sergio Ramos reagált válogatottbeli csapattársa szavaira. "Meglepődtem volna, ha Messi írt volna ilyet...Már jól ismerjük Piqué világát, amelyben mindenki ellene van. A bírók dolga nem könnyű, néha a javadra tévednek, olykor pedig ellened, éppen ezért mindenre fel kell készülnöd. Nem foglalkozunk ezekkel a dolgokkal, mert nem változtat semmin, a győzelemért járó három pontot megkaptuk és újra mi vezetjük a bajnokságot" - fogalmazott Ramos.

A két védő szócsatájának témája nem újdonság, a spanyoloknál hétről hétre előjön a téma, január végén a katalán Sport például összeállítást közölt arról, hogy az idény során a játékvezetők több, mint 20 alkalommal segítették a Real Madridot.

Több európai topbajnoksághoz hasonlóan Spanyolországban is hétközi fordulót rendeznek, a Real Madrid a Las Palmast, a Barcelona pedig a Sporting Gijónt fogadja. A fogadóirodáknál továbbra is a királyi gárda a bajnokság nagy esélyese, Ramosék aranyérme 1.45-ös szorzón fogadható, míg a Barcelona címvédése pénzünk közel háromszorosát fizetné.

SPANYOL BAJNOKSÁG 2016/17    
Real Madrid 1.45
Barcelona 2.70
Sevilla 35.00
Atlético Madrid 96.00
Szerinted ki nyeri a spanyol bajnokságot 2016/17?x;
[2300750] 2017-02-26 20:45:00 Villarreal - Real Madridx;
211384