Tenisz

Először pályán Federer az Australian Open-győzelme óta

  • Cesc18

Nyolcadik dubaji győzelmére készül a svájci géniusz, hétfőn a francia Benoit Paire ellen mutatkozik be.

Melbourne óta először láthatjuk majd a nagy négyest ATP-tornán küzdeni. Roger Federer és Andy Murray Dubajban, míg Novak Djokovics és Rafael Nadal Acapulcóban teszi tiszteletét. Közülük a svájci klasszis mutatkozik be először, aki immáron 18-szoros Grand Slam-bajnokként érkezett meg az Arab Emirátusokba, ahol egészen félelmetes mérleggel büszkélkedik: 

ez a 13. alkalom, hogy Roger elindul Dubajban, a korábbi 12-ből hetet megnyert, a győzelem-vereség mutatója pedig 45-5, ami szintén magáért beszél.

Csupán egy alkalommal fordult elő Federerrel, hogy ezen a helyszínen az első körben búcsúzott, ám akkor is Murray verte. Ezúttal Benoit Paire ellen kezd, akit háromból háromszor győzött le eddig, igaz, legutóbb 2013-ban találkoztak. A francia elég hektikus teniszező, sok van a kezében, de a hozzáállása sokszor nem profihoz méltó, ez pedig rendre visszaveti a teljesítményét. Éppen ezért elég kiszámíthatatlan teniszező, ha jó napot fog ki és lesz kedve játszani, akkor akár egy nagyon izgalmas meccs is kerekedhet ebből. Alapvetően nem egy könnyű első körös ellenfél, ráadásul nem is tudhatjuk, hogy a svájcitól mire számítsunk. 

"Még mindig úgy érzem magam, hogy szükségem van némi munkára a teljes felépüléshez. Addig is próbálok rájönni, mennyi terhelést bír a testem és hogyan viselkedik eltérő helyzetekben. Ez a része még egyértelműen kérdéses" - mondta Federer.

Fogadás a győztesre    
Roger Federer Benoit Paire
1.06 6.00

Ami nem nagy meglepetés, hogy a bukiknál a helvét géniusz a meccs toronymagas favoritja. Nem fizet túl jól a 2-0-s sikere sem (1.30), viszont mivel ennyire sima meccset várnak, így a játékszámnál csak 19.5 a line, amit akár még túl is szárnyalhatnak, ha Paire-nek lesz kedve teniszezni.