NB I

Az Újpest adhatja meg a kegyelemdöfést a Ferencváros szezonjának

  • varin

Ha az idén a bajnokságban még gólt sem szerző Fradi szériája folytatódik, búcsút inthet a címvédésnek.

Fotó: 24.hu

Rangadót rangadó követ az éllovasok életében, a hétvégi Fradi-Vidi és Honvéd-Debrecen után a márciust Újpest-Fradi és Videoton-Honvéd mérkőzésekkel kezdjük. Mondanunk sem kell, ha mindkét találkozó hazai sikerrel ér véget, mekkorát lépne a fehérvári alakulat az aranyérem felé, ám egy kispesti pontszerzés Felcsúton nagyon paprikássá alakítaná a helyzetet. Lássuk, milyen oddson pakolhatunk pénzt a rangadókra.

   
  1 x 2
MTK-Paks 2.10 3.20 3.40
Mezőkövesd-Vasas 3.20 3.20 2.20
Debrecen-Diósgyőr 1.95 3.30 3.70
Videoton-Honvéd 1.80 3.40 4.30
Gyirmót-Haladás 2.60 3.10 2.65
Újpest-Ferencváros 2.85 3.15 2.40

A forduló - már elnézést a felektől - de legérdektelenebb mérkőzését Gyirmóton játsszák, ahová a Haladás érkezik a pontokért. Túl nagy tétje a 90 percnek nem lesz, a Haladás stabil középcsapat, a Gyirmóton pedig lassan a csoda sem segíthet. Bár az Urbányi-legénység pontot szerzett a Szusza Ferenc Stadionban a Vasas ellen, ők az egy pontokkal egyáltalán nincsenek kisegítve. A Gyirmót egyetlen halvány reménye az, hogy idén már egyszer nyerni tudott a Hali ellen, valamint Mészöly Géza csapata augusztus közepe óta nem nyert idegenben. Jogosak az egyenlő oddsok, megtippelhetetlen meccs, a tuti viszont a kevés gól.

Hosszú nyeretlenségi szériát zárt le az MTK, és a mezőkövesdi, Diósgyőr ellen aratott siker még akkor is nagyon sokat jelent, ha tudjuk, Horváth Ferenc csapata soha nem látott mélységekben van. Kantáék most a jó formában lévő Paksot fogadják, azt a Paksot, amely híresen gyenge, ha meglátják Tolna megye áthúzott tábláját, ám amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy Mezőkövesden és a Groupama Arénában is nyertek Bartháék már ebben a szezonban. A     szorzói alapján a fővárosiak az esélyesek, amelynek az sem mond ellent, hogy az utolsó négy MTK-Paksot mind a kékek nyerték. Nehéz ügy!

Fotó: rangado.hu

A fenti találkozóknál lényegesen több izgalmat tartogat a Vasas és a Mezőkövesd randevúja Borsod-megyében. Mindkét együttes felkészülése rosszul sült el a rangadóra, különösen Szivicsék paksi kiütéses veresége az, amely nem várt eredmény volt a fordulóban. Mindazonáltal a szorzók meglepőek, hiszen az angyalföldiekre csupán 2.20 a odds, amely talán egy fokkal alacsonyabb a reálisnál egy olyan gárda esetében, amely az utolsó hét idegenbeli meccséből egyet nyert meg. Mi itt az 1x-re szavazunk.

Ha a Diósgyőr az MTK elleni blamát követően Debrecenben is pont nélkül maradna, nem csak óriási slamasztikába kerülne, de mernénk rá fogadni, hogy Horváth Ferenc is hamar az álláskeresők táborát gyarapítaná. A keleti rangadó az elmúlt évektől eltérően egy igencsak nívótlan párosítás idén, mindkét fellegvár kritikán aluli produktumot nyújt a 16/17-es szezonban. Ezzel összefüggésben egyébként Leonel Pontes állása sincs éppen biztonságban, a Debrecen nem csak gyengén is teljesít, de a téli felkészülést követően a játékuk is ugyanolyan kilátástalanul pocsék, mint ősszel. Jó hír lehet a Lokinak, hogy a DVTK-t az elmúlt években mindig legyőzték a Nagyerdőben, így a papírforma hazai sikert ígér, de nagy bátorságra vall jelenleg ezt a Lokit nyeretni.

[2295543] 2017-03-04 15:30:00 Debrecen - Diósgyőrx;10

Nem csak rangadó és nem csak két egymást gyűlölő szurkolótábor randevúja, de immáron aranycsataként is aposztrofálható a Videoton-Honvéd mérkőzés Felcsúton. Mindkét alakulat jó formában van, a Berg-alakulat hétvégén fontos pontot rabolt a Fraditól, így optimistán várhatják az éllovas kispestieket. Az elmúlt években rendre változatos, feszült derbiket játszottak a felek, csak egy dolog volt ritka, ez pedig a döntetlen. A két gárda 2008 óta nem remizett a bajnokságban a piros-kékek pályaválasztásával, azóta a fővárosiak négyszer, a vendéglátók hétszer nyertek. Tény, hogy masszív, erős gárda a kispesti, amely nem véletlenül áll a tabellán ott, ahol, ám mi mégis meg merjük kockáztatni, hogy Felcsúton bravúr lenne tőlük a győzelem, de talán még a pontszerzés is. Ha Lazovicsék bajnoki álmokat szövögetnek, akkor itt most nem hagyhatják veszendőbe egyik pontot sem.

Izgalmas rangadóval tér vissza az Újpest

Végre valahára a Szusza Ferenc Stadionban rendeznek egy hazai Újpest-mérkőzést, a lilák ismét birtokba vehetik otthonukat a megmagyarázhatatlanul hosszúra nyúlt albérleti időszakot követően. Szükség is lesz a már megszokott környezetre, hiszen a Ferencváros együttesét fogadják Balajczáék, ami nem ígérkezik kis mérkőzésnek. Lévén, hogy a két közvetlen rivális (ha a Vasast nem számoljuk) egymással találkozik, ha nem születik döntetlen Felcsúton és a Fradi kikap Újpesten, Thomas Dollék még a mostaninál is nagyobb bajba kerülhetnek. Tulajdonképpen azt is leszögezhetjük, hogy ha a Fradi nem nyer Újpesten, elúszott az aranyérem. Az elmúlt években viszont nem lehet azt mondani, hogy a IX. kerületi gárda uralta volna a párharcot és bár nyeregettek olykor Újpesten is, a hazai pályán különösen nehezen verhető lilák ellen nem véletlenül majdnem teljesen egyenlőek a szorzók. Nagy meccs várható, az biztos!

2017-03-04;212
209575