Spanyol foci

Nem Messiéknek áll a zászló, ezt tippeljük az Atlético - Barcára!

A Real Madrid váratlan botlása után a Barcelona előtt óriási lehetőség adódott, hogy felzárkózzon az ősi riválisra. Igen ám, csakhogy a katalánok talán a lehető legrosszabb ellenfelet kapták a hétvégére.

Merthogy Lionel Messiék a másik madridi óriáshoz, az Atlético Madridhoz látogatnak. Bár mindenki a Real Madrid és a Barcelona versenyfutásáról beszél a bajnoki címet illetően, Diego Simeone csapata sem mondott még le az aranyéremről, ha pedig vasárnap le tudná győzni a Barcát, máris csak három pont lenne a hátránya vele szemben.

1x2    
Atlético Madrid Döntetlen Barcelona
2.85 3.30 2.35

Bár a Barcelona közel sincs a legjobb formájában, a bukmékerek szerint mégis esélyesebb a győzelemre a Calderónban. A katalánok a BL-ben elszenvedett óriási pofon után kis híján a Leganes elleni bajnokin is felsültek, ám végül Messi 90. percben lőtt büntetőjével hozták a kötelezőt. Ezzel együtt nincs nyugalom a klub körül, a spanyol sajtó naponta cikkezik Luis Enrique lehetséges utódjáról és ismét felmelegítették az év elején már annyit szajkózott témát, miszerint a kulcsjátékosok egy része nem tiszteli a vezetőedzőt.

Ezzel szemben az Atlético Madrid maga a nyugalom szigete, a Matracosok szép csendben teszik a dolgukat. A hét közepén a Bayer Leverkusent tanították móresre a BL-ben, köszönhetően Kevin Gameiro és Antoine Griezmann kiváló játékának. Simeone csapat a bajnokságban is jól áll, hiszen a legutolsó három fordulóban 9 pontot szerzett, tette mindezt úgy, hogy az alapemberek közül jó páran sérüléssel bajlódtak.

[2300743] 2017-02-26 16:15:00 Atlético Madrid - Barcelonax;5

A két alakulat nemrégiben a spanyol kupa elődöntőjében is találkozott. Akkor két szoros mérkőzés után végül a Barcelona 3-2-es összesítéssel továbbjutott, köszönhetően a Calderónban aratott győzelemnek. Talán meglepő statisztikának tűnhet, hogy a gránátvörös-kékek bajnoki mérkőzésen utoljára 2010-ben szenvedtek vereséget az Atlético otthonában, ennek ellenére azért nem kis bravúrnak számítana, ha bő három hét leforgása alatt kétszer is győztesen hagyná el a madridi pályát.

Ami a hiányzókat illeti, mindkét szakvezető dörzsölheti a tenyerét, hogy komoly visszatérők lesznek mindkét oldalon. A hazaiaknál Diego Godín három meccs kihagyás után újra a kezdőben találhatja magát, míg a Barcánál Andrés Iniesta és Sergio Busquets foglalhatja el helyét a középpályán. Ez utóbbi igencsak jó hír a katalánokért szorítóknak, hiszen az elmúlt hetek gyengébb teljesítményét a szakírók egyértelműen a középpálya harmatos produkciójának számlájára írták.

Hogy melyik gárda van jobb passzban, számunkra nem kérdés, ugyanakkor egy olyan csapatot, ahol Messi, Suárez és Neymar kergeti a labdát, egyszerűen nem lehet leírni. A Barcának óriási szükség lenne a három pontra, hogy újra nyílttá tegye a bajnokságot, de az Atlético ellen pokolian nehéz dolga lesz. Döntetlen közeli eredmény a realitás.

Végül egy olyan tipp mellett tettük le a voksunkat, amely az utolsó 5 egymás elleni meccsen bejött: az Atlético Madrid megnyeri az egyik félidőt.

hatharom.com
Hazai csapat nyer legalább egy félidőt
@1.85
[2300743] 2017-02-26 16:15:00 Atlético Madrid - Barcelonax;
211384