Angol foci

A 31 évvel ezelőtti döntő miatt jobb, ha óvatos lesz a MU

  • MVB80

Az angol Ligakupa döntőjében a Manchester United és a Southampton találkozik egymással.

José Mourinho már háromszor elhódította az angol Ligakupát, nála többször csak két legendás mester, Brian Clough és Alex Ferguson gyűjtötte be a második számú kupát szigetországban.

Mourinho a nyáron kezdésnek az angol Szuperkupát már megnyerte a csapatával, de minden bizonnyal csalódott lenne, ha ennyivel be kellene érnie, mivel a Ligakupa-döntő mellett az FA Kupában és az EL-ben is versenyben van még a klub.

„Alig várom már, hogy elkezdődjön a döntő. Ideges vagyok, pedig régóta dolgozom a sportágban, és volt már részem néhány fináléban. Játszani akarok, nyerni akarok, mert szeretem a kihívásokat, azokat a meccseket, ahol minden döntés nagy felelősséggel jár” – nyilatkozta Mourinho.

A portugál edző megerősítette, hogy Wayne Rooney felépült, és készen áll arra, hogy pótolja az utóbbi hetekben szenzációsan futballozó Henrih Mhitarjant, aki a St-Étienne elleni EL-visszavágón gólt szerzett, majd sérülés miatt le kellett cserélni. A rutinos középpályás, Michael Carrick szintén cserét kért a franciák elleni visszavágón, de ő még időben lejött, így vasárnap újra a kezdőben lehet, ha a menedzser úgy dönt.

1x2    
Manchester United Döntetlen Southampton
1.65 3.35 4.75

Érdekes szempontból közelítette meg a döntőt felvezetésében az ESPN, amely azt írta, amíg Ferguson idején a Ligakupának az volt az elsődleges célja, hogy a MU ígéretes fiatalokat próbáljon ki, addig ma már alaposan megnőtt a presztízse, elsősorban azért, mert a csapat az elmúlt években nem szállította a nagy sikereket.

Ha van csapat, amely tudja, milyen esélytelenként megnyerni egy döntőt a United ellen, akkor az éppen a Southampton, amely 1976-ban másodosztályúként az FA Kupa történetének egyik legváratlanabb győzelmét aratta, amikor Bobby Stokes góljával 1-0-ra nyert a Wembleyben rendezett fináléban.

Ha nem megyünk ennyit vissza az időben, csak az utóbbi pár összecsapást nézzük, a Soton akkor sem tűnik esélytelennek, bár az ősszel Zlatan Ibrahimovic duplájával 2-0-ra győzött a MU, előtte kétszer nyert egymás után az Old Traffordon a Southampton.

A Szentek a 11. helyen állnak a bajnokságban, kiesni már nem fognak, de az első ötbe sincs esélyük odaférni, úgyhogy ez az egyetlen lehetőség számunkra, hogy lestoppoljanak maguknak egy helyet az Európa Liga következő kiírására.

Pogba már elhallgattatta a kritikusokat

Ami szintén a Southampton mellett szól, hogy az idei kiírásban öt meccset kellett játszania, és mindegyiket kapott gól nélkül hozta le, pedig az összes ellenfele élvonalbeli volt, az utolsó kettő például az Arsenal és a Liverpool. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a MU játékosai jóval fáradtabbak lehetnek, Mourinho is panaszkodott a sűrű versenynaptárra, az elmúlt kilenc napban háromszor kellett pályára lépniük.

A nagy kérdés az, hogy bírja a Soton elviselni, hogy a West Hamhez távozott José Fonte és a sérült csapatkapitány, Virgil van Dijk távollétében Josida Majára és Jack Stephensre hárul a feladat, hogy megállítsa a nagy formában lévő Ibrahimovicot, aki ráadásul a fizikai paraméterekben is jobb a két védőnél.

[2451392] 2017-02-26 17:30:00 Manchester United - Southamptonx;