Premier League

Alsóházi rangadókat rendeznek a Premier League-ben

Palace-Boro, Hull-Burnley és Watford-West Ham derbiket rendeznek szombaton az angol bajnokságban. PL előzetes.

Sam Allardyce és csapata kiesési rangadóra készül szombaton.

Kiesési rangadóra kerül sor a Selhurst Parkban, ahol a Crystal Palace a Middlesbrough együttesét fogadja. Noha a vendégek vannak jobb passzban, hiszen az utolsó öt tétmeccsükön csak egy vereséget szenvedtek, míg a londoniak egy győzelem mellett négy vereséget tudnak felmutatni ezen intervallum alatt, mégis a Sasok várják felkészültebben a mérkőzést. Ugyanis Sam Allardyce játékosai két hete csak erre a sorsdöntő csatára készülnek, mivel a vendégekkel ellentétben az elmúlt héten nem voltak érdekeltek az FA Kupában, köszönhetően annak, hogy korábban kiestek már a sorozatból. Ha pedig ehhez hozzávesszük azt, hogy a piros-kékek játszanak hazai pályán, ahol jól megy nekik a Boro ellen, akkor bizony nem meglepő, hogy a bukiknál a fővárosiak a favoritok - Crystal Palace nyer 2.05 @ TippmixPro Ráadásul, ha ezt a meccset sem nyerik meg a londoniak, akkor olyan gödörbe kerülhetnek, amelyből nagyon nehéz lenne kimászni és kiharcolni a bennmaradást.

A Hull City-Burnley meccs sem egy átlagos találkozó lesz, hiszen többek közt két újonc feszül egymásnak. A Tigrisek ádáz csatát vívnak a kiesés ellen, perpillanat rosszul áll a szénájuk, igaz, mindössze egypontos lemaradásuk van a 18., már bennmaradó pozícióban lévő Leicesterrel szemben. A vendégeknek tízzel több egységük van, mint a hazaiaknak, azonban messze még a bajnokság vége, innentől kőkemény a csapat sorsolása, ráadásul a bordó-kékeknek sikerült az a bravúr az elmúlt héten, hogy az ötödosztályú (!) Lincoln City ellen estek ki hazai pályán az FA Kupában. Azt pedig már meg sem említjük, hogy a Burnleynek mennyire nem megy házon kívül, a bordó-kékek 11 forduló alatt mindössze egy pontot gyűjtöttek, s csak öt gólt szereztek a Premier League-ben.

Lelkileg tehát a hazaiak vannak jobb passzban, akiknek egyébként kereken két hetük volt felkészülniük a találkozóra, arról nem is beszélve, hogy a csapatnak pazarul megy a KC Stadionban manapság. A Hull az utolsó négy meccsét megnyerte otthon, többek közt a Liverpool és a Manchester United együtteseit is legyőzte. A tavalyi szezonban a sárga-feketék háromgólos zakóval küldték haza a Burnleyt, s a bukiknál ezúttal is a hazaiaknak áll a zászló. A     2.10-szeres szorzót kínál a City győzelmére szombaton.

A nap zárómeccsén a Watford és a West Ham feszül egymásnak a Vicarage Roadon. A felek közül egy hajszállal a vendégek vannak jobb passzban, akik az utolsó öt meccsükön tíz pontot szereztek, s főleg házon kívül teljesítettek átlagon felül Slaven Bilic fiai. A Watfordra sem lehet panasz ugyanakkor, hiszen jól megy mostanság a csapatnak a Premier League-ben, a Manchester United elleni vereséget leszámítva a Lódarazsak legyőzték Burnleyt és az Arsenalt is az elmúlt hetekben.

A felek az utóbbi években rendre jó és kifejezetten sokgólos találkozókat vívtak egymás ellen, ősszel például a Watford nyert 4-2-re a fővárosban. Mivel mind a hazaiak, mind a vendégek jó passzban vannak, két hetet készülhettek a találkozóra, s a csapatok egyértelmű célja a három pont begyűjtése a hétvégén, ezért úgy véljük, hogy nagy esély van arra, hogy ezúttal is mindkét csapat szerezzen gólt - 1.70 @ TippmixPro -.

A Chelsea-Swansea, az Everton-Sunderland és a West Bromwich-Bournemouth mérkőzésekkel egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk.

A Premier League szombati mérkőzéseinek szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Crystal Palace-Middlesbrough 2.05 3.05 3.75
Hull City-Burnley 2.10 3.15 3.50
Chelsea-Swansea 1.23 5.70 11.00
Everton-Sunderland 1.40 4.30 7.30
West Bromwich-Bournemouth 2.05 3.25 3.50
Watford-West Ham 2.55 3.15 2.70





 

 

 

 

 

2017-02-25;47
209498