Magyar foci

A Honvéd lett a Fradi-Vidi rangadó győztese

  • MVB80
Címkék:

Gól nélküli döntetlent játszott egymással a Ferencváros és a Videoton az NB I 21. fordulójának rangadóján. A Honvéd így két ponttal meglógott, mivel legyűrte a Debrecent.

Szoros meccsnek ígérkezett a 7. Haladás és a 6. Újpest csatája, és a szombathelyiek némileg hátrányban voltak, nemcsak amiatt, hogy a soproni albérletben fogadták a lilákat, hanem azért is, mert idén ez volt az első tétmérkőzésük, mivel a Vasas elleni bajnoki elmaradt.

Az Újpest nagy pofont kapott Fehérváron, de a Haladás ellen viszonylag korán vezetést szerzett, a 20 éves montenegrói Perovic talált be szép egyéni alakítás után. A szünet előtt egyenlíthetett volna a Haladás, de Iszlai fejese mellé ment, majd Királynak kellett nagyot védenie, hogy ne húzzon el kettővel az Újpest.

Légiósai révén volt még lehetősége az egyenlítésre a Haladásnak, de Williams rossz megoldást választott, a nigériai Bamgboye lövése pedig ugyan Kálnoki-Kis kezét érte, de a bíró nem fújt.

A hosszabbításban az élete első NB I-es meccsét játszó Szűcs mindent eldöntött, az Újpest így sikeres főpróbát tartott a Fradi elleni derbi előtt.

Az utolsó előtti MTK ahhoz a Diósgyőrhöz látogatott, amely egy ponttal állt jobban nála, és a két nehéz helyzetben lévő csapat korrekt módon egymásnak is esett. Gera Dániel góljával az MTK szerzett vezetést, de a félidőben már a Diósgyőr állt jobban, két téli szerzemény, a felvidéki Szarka és az erdélyi Fülöp vezényelte a fordítást, mindketten fejjel találtak be.

A második félidő elején az MTK-nál is megvillant egy új fiú, az ukrán Kolomojec alakította 2-2-re az állást, aztán Kanta egy látványos szabadrúgásból bevitte a mindent eldöntő találatot, így Tamási Zsolt csapata kitette az indexet, és előzött.

Az ősz egyik meglepetéscsapata, a Vasas nagy favoritnak számított az utolsó helyezett Gyirmót ellen, ennek ellenére a vendégek kerültek kedvezőbb helyzetbe, a góljukat az a Novák lőtte, akit éppen az angyalföldiektől kaptak kölcsön.

A Gyirmót innentől egy dologra koncentrált, a masszív bekkelésre, és ez a taktika majdnem bejött, a Vasas csak az utolsó tíz percben tudta feltörni a vendégek védelmét, így megosztoztak a pontokon, ami igazán egyik csapatot sem segítette ki.

A nap meglepetését a Paks okozta, amely egy félidő alatt alaposan megrogyasztotta a forduló előtt ötödik helyen álló Mezőkövesdet.

A Paks igazi légi csapást szabadított rá a vendégekre, mert a szünet előtt két fejesgólt is szerzett, a harmadik gólnál Kulcsárnak volt szerencséje, mert a lövése egy menteni igyekvő védőn felpattanva kötött ki a kapuban. A Kövesd a második félidőben sem talált magára, a Paks pedig Bartha góljával még bevitt egy ütést.

A forduló előtt az éllovas Videtonnal azonos pontszámmal álló Honvéd az első félidőben nem nagyon talált fogást a védekezésre berendezkedő Debrecenen, aztán a második felvonásban már mindkét csapat nyíltabb játékot vállalt fel. A kispestiek a csereként beállt Kabangu lövésénél centikre voltak a góltól, aztán Danilovic védett hatalmasat Eppel ziccerénél, de az előző körben, az MTK ellen győztes gólt szerző csatár a 85. percben már nem hibázott.

A Honvéd így páholyból figyelhette a forduló rangadóját, a Fradi-Videoton csatát, amelynek első félideje nagyon feszültre sikerült, a végig hisztis Djuricin egy ízben például saját csapattársát, Kleinheislert kezdte el lökdösni.

Kleinheisler hajtott korábbi csapata ellen, de ő is kevés volt most

A második félidőben mindkét csapat többet kockáztatott, a Fradi talán közelebb állt a gólhoz, Thomas Doll a hajrában az addig jegelt Bödét is akcióba dobta, de ez sem hozta meg az áttörést. A 0-0-nak leginkább a Honvéd örülhet, amely így két ponttal meglógott.

now;212
209575